Källman utlovar tuff finalkamp

ANNONS
|

Ett par veckor före avresan till London berättade Jonas Källman i en radiointervju med sportradion att han med handen på hjärtat inte trodde att Sverige hade så stora möjligheter i OS. Att Sverige kunde spela fantastiskt, både bakåt och framåt.

Men förmågan att uppträda som en toppnation under 60 minuter fortfarande saknades.

Sverige har krigat

Däremot påpekade den 31-årige kantspelaren att de givetvis skulle kämpa och kriga och sedan se hur långt det skulle räcka.

ANNONS

Det räckte ganska långt. Sverige har krigat, kämpat och överraskat en hel handbollsvärld.

–Nu ska vi visa att vi är i en OS-final för att vinna. Vi kommer inte gå in där och säga att vi är nöjda. Däremot måste vi spela vår livs match, stå upp för varandra och kriga tillsammans på planen i 60 minuter, säger Jonas Källman som under OS-turneringen visat varför han är en av världens bästa kantspelare.

Precis som övriga svenskar så rankar Jonas Källman det franska laget högt.

En personlig favorit

–Jag kan ju inte ändra på det nu, Frankrike är en personliga favorit. Det har varit det bästa laget under de senaste fem åren. Men i en OS-final spelar det givetvis ingen roll, säger Källman.

Han fortsätter:

–Jag är inte rädd för att möta dem. Ska de vinna mot oss så kommer det att kosta. Vi ska ge dem en sjuhelvetes match.

För tio år sedan lämnade Källman Sverige för den spanska ligan. Han har avtal med Atletico Madrid fram till 2017, ett kontrakt som han gärna vill fullfölja.

ANNONS

Allt fokus på finalen

Det i sin tur innebär att han ser slutet på sin landslagskarriär och dagens OS-final kan mycket väl vara det sista han gör.

–Kroppen börjar säga ifrån och jag måste trappa ner på något. Vi får se, men det stämmer. OS-finalen kanske blir det sista jag gör, men jag vill inte bestämma mig redan nu. Det kanske känns annorlunda senare, vi får se.

Det definitiva beslutet om framtiden får vänta.

Nu ligger allt fokus på OS-finalen och Frankrike.

–Vi ska kämpa hela vägen. Om de ändå lyckas besegra oss ska jag lyfta på hatten och gratulera, men där är vi inte än. Det finns inte en spelare i det här laget som tänker vika ner sig. Sedan får vi se hur långt det räcker.

E M-guld: 2006, 2010

VM-guld: 2001, 2009, 2011

OS-guld : 2008

ANNONS