Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jack Hughes är storfavorit till väljas först i nästa års NHL-draft. Den amerikanske forwarden är en av profilerna i årets junior-VM. Arkivbild.

JVM-profilerna att hålla ögonen på

Några har redan debuterat i NHL, andra är halvvägs där och så finns det de som har allt framför sig. Junior-VM är turneringen där hockeyns framtid visar upp sig. Här är sex spelare att hålla ögonen på:

Eeli Tolvanen, 19 år, forward, Finland:

Turneringens största stjärna är redan etablerad på seniornivå. Gjorde succé i OS i fjol – tre mål och nio poäng på fem matcher – och spelade stora VM. Har dock inte tagit en plats i stjärnfyllda Nashville och släpps därför till JVM.

Henri Jokiharju, 19 år, back, Finland:

Ytterligare en riktigt vass förstärkning för Sveriges premiärmotståndare. Släpptes överraskande av Chicago trots att han tagit en ordinarie plats i NHL, gjort elva assist på 32 matcher och snittat 20 minuter i istid per match. Debuterade i Finlands A-landslag i fjol.

Isac Lundeström, 19, f, Sverige:

Den förre Luleåforwarden tog lite oväntat en plats i Anaheim redan den här säsongen, till viss del beroende av skador. Det blev 15 matcher och två assist innan Anaheim blev ordinarie och han skickades till farmarlaget San Diego. Snabb och aggressiv forward som debuterade i Tre Kronor i fjol.

Filip Zadina, 19, f, Tjeckien:

En vass målskytt som gjorde sju mål på sju matcher i JVM i fjol. Har haft skadebesvär men fick till slut grönt ljus till JVM-spel från Detroit som draftade honom som sexa i somras. Har under hösten spelat i Detroits farmarlag Grand Rapids där det blivit åtta mål och 17 poäng på 27 matcher.

Cody Glass, 19, f, Kanada:

Den högst draftade från 2017 som ännu inte tagit en plats i NHL. Den kanadensiske centern tingades som nummer sex av Stanley Cup-finalisten Vegas och där är så klart konkurrensen stenhård. Snittar mer än två poäng per match och har öst in 54 poäng (12 mål och 42 assist) för Portland på 26 matcher i den kanadensiska juniorligan.

Jack Hughes, 17, f, USA:

Här är årets Rasmus Dahlin i JVM. Storfavorit till att bli vald som etta i nästa års NHL-draft och kommer därför att ha allas blickar på sig. 17-åringen från Orlando, Florida, gjorde 12 poäng (5+7) på sju matcher i U18-VM i våras och utsågs till turneringens bäste spelare.