Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: ALBERTO LINGRIA
Bild: ALBERTO LINGRIA

Juventus undviker USA efter våldtäktsanklagelser

Polisutredningen mot Cristiano Ronaldo får konsekvenser för Juventus sommarschema.
Enligt New York Times kommer klubbens matcher i Champions Cup läggas i Asien – för att undvika att superstjärnan hålls kvar av amerikanska myndigheter.

Juventus-stjärnan Cristiano Ronaldo ledde sitt lag till Champions League-kvart förra veckan efter ett hattrick mot Atletico Madrid.

Men samtidigt som portugisen briljerar på gräsmattan utreds han utanför plan för våldtäkt – ett brott som enligt målsäganden Kathryn Mayorga ägde rum i Las Vegas 2009.

Cristiano Ronaldo har nekat till brott, även om dokument och mejl mellan stjärnan och hans juridiska rådgivare har läckts – mejl som visar på att pengar betalats ut till Mayorga för att tysta henne.

LÄS MER: Våldtäktsutredningen mot Ronaldo öppnas igen

Nu uppger välsedda New York Times att Juventus – på grund av risken att Ronaldo grips om han sätter foten i USA – i stället kommer spela sommarens försäsongsturnering Champions Cup på annat håll.

Enligt källor till tidningen, som är insatta i turneringens schemaläggande, kommer Juventus matcher mot Tottenham och Manchester United läggas i Asien. Detta trots att turneringen arrangeras av New York-baserade Relevent Sports, och att majoriteten av matcherna som vanligt kommer spelas i USA.

Schemat väntas presenteras nästa vecka, uppger New York Times.

LÄS MER: Ronaldo suddas bort från Fifa-omslaget

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.