Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: ALBERTO LINGRIA

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Juventus undviker USA efter våldtäktsanklagelser

Polisutredningen mot Cristiano Ronaldo får konsekvenser för Juventus sommarschema.
Enligt New York Times kommer klubbens matcher i Champions Cup läggas i Asien – för att undvika att superstjärnan hålls kvar av amerikanska myndigheter.

Juventus-stjärnan Cristiano Ronaldo ledde sitt lag till Champions League-kvart förra veckan efter ett hattrick mot Atletico Madrid.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Men samtidigt som portugisen briljerar på gräsmattan utreds han utanför plan för våldtäkt – ett brott som enligt målsäganden Kathryn Mayorga ägde rum i Las Vegas 2009.

Cristiano Ronaldo har nekat till brott, även om dokument och mejl mellan stjärnan och hans juridiska rådgivare har läckts – mejl som visar på att pengar betalats ut till Mayorga för att tysta henne.

LÄS MER: Våldtäktsutredningen mot Ronaldo öppnas igen

Nu uppger välsedda New York Times att Juventus – på grund av risken att Ronaldo grips om han sätter foten i USA – i stället kommer spela sommarens försäsongsturnering Champions Cup på annat håll.

Enligt källor till tidningen, som är insatta i turneringens schemaläggande, kommer Juventus matcher mot Tottenham och Manchester United läggas i Asien. Detta trots att turneringen arrangeras av New York-baserade Relevent Sports, och att majoriteten av matcherna som vanligt kommer spelas i USA.

Schemat väntas presenteras nästa vecka, uppger New York Times.

LÄS MER: Ronaldo suddas bort från Fifa-omslaget

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.