Anfallaren Robert Lewandowski hade en tung Champions League-kväll i München förra onsdagen. I tisdagens semifinalretur borta mot Real Madrid hoppas han kunna hjälpa Bayern München att vända 1–2-underläget.
Anfallaren Robert Lewandowski hade en tung Champions League-kväll i München förra onsdagen. I tisdagens semifinalretur borta mot Real Madrid hoppas han kunna hjälpa Bayern München att vända 1–2-underläget.

Juve-inspiration ska lyfta Bayern

Att vända ett underläge mot Real Madrid på bortaplan är möjligen en av fotbollsvärldens tuffaste uppgifter. Men Juventus visade att det inte är omöjligt.

ANNONS
|

Resultatet i München gör att Real Madrid är klar favorit att ta den ena finalplatsen. Med kvartsfinalspelet i minne lär dock Madridspelarna, som jagar sin tredje raka Champions League-titel, vara försiktiga med att ta ut någonting i förskott.

– "Juves" insats var ett bra exempel på hur man kan pressa Real i Madrid, säger Bayern Münchens ordförande, den tidigare landslagsikonen, Karl-Heinz Rummenigge.

Italienska Juventus kom till Madrid med en 0–3-förlust i bagaget. Kvartsfinalen såg avgjord ut, men Juventus vann med 3–1, och det var först på tilläggstid som Real lyckades säkra avancemanget via ett straffmål av Cristiano Ronaldo.

Tunga skador

Bayern München har olyckligtvis inte bara en förlust i baken att brottas med i tisdagens semifinalretur. Ljumskskador stoppar två av lagets nyckelspelare, Jérôme Boateng och Arjen Robben, från spel.

ANNONS

Men Boatengs troliga ersättare, Niklas Süle, är ändå optimistisk.

– Vi har ett svårt utgångsläge, men vi tror att vi kan klara det. Det blir viktigt att kunna växla bra mellan anfall och försvar, säger Süle.

En som fick mycket kritik efter matchen i München var Bayerns anfallsstjärna Robert Lewandowski. Men klubbens ordförande går till snabbt försvar för polacken.

– Det är en löjlig diskussion, säger den tidigare landslagsanfallaren Rummenigge.

– Han har gjort 39 mål det här året och vi är glada att ha honom i laget och att han kommer att spela med oss också nästa säsong.

Stormigt i Liverpool

I den andra semifinalen vann Liverpool mot Roma med 5–2 på hemmaplan. Inför returen i Rom på onsdag stormar det dock en del kring det engelska laget.

Zeljko Buvac, som har varit Liverpooltränaren Jürgen Klopps högra hand under hela 2000-talet, finns inte med på planet till Italien. Liverpool skriver att Buvac fortsatt är anställd av klubben, men att han har tagit en paus från A-laget på grund av personliga skäl.

Medieuppgifter i England hävdar dock att en stor konflikt mellan Klopp och Buvac ligger bakom beslutet.

Fakta: Senaste årens vinnare

2017: Real Madrid (4–1 i finalen mot Juventus).

2016: Real Madrid (6–4 efter straffar, 1–1 vid full tid, mot Atlético Madrid).

2015: Barcelona (3–1 mot Juventus).

2014: Real Madrid (4–1 efter förlängning, 1–1 vid full tid, mot Atlético Madrid).

2013: Bayern München (2–1 mot Borussia Dortmund).

2012: Chelsea (5–4 efter straffar, 1–1 vid full tid, mot Bayern München).

2011: Barcelona (3–1 mot Manchester United).

2010: Inter (2–0 mot Bayern München).

2009: Barcelona (2–0 mot Manchester United).

2008: Manchester United (7–6 efter straffar, 1–1 vid full tid, mot Chelsea).

ANNONS