Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Schalkes Sead Kolasinac i duell med Ajaxs Justin Kluivert i kvartsfinalen nyligen i Europa League. Arkivbild.

Justin Kluivert går i pappas fotspår

Pappa Patrick gick fortfarande i skolan när han avgjorde Champions League-finalen mot Milan 1995. Sonen Justin Kluivert, 17, har en del att leva upp till. Så här långt går det över förväntan.

Ajax försöker ta första steget mot Europa League-finalen på Friends den 26 maj när klubben hemma möter Lyon i den första semifinalen på onsdagskvällen.

Justin Kluivert har på kort tid blivit en av symbolerna för det nya, unga Ajax som håller på att växa sig framgångsrikt. Han debuterade i januari och är sedan dess förstavalet som ytterforward till höger i klubbens klassiska 4–3–3-uppställning.

- Han är en produkt av vårt system och oerhört effektivt i en mot en-situationer, säger Ajaxtränaren Peter Bosz enligt AFP.

Till utseendet är far och son Kluivert väldigt lika men medan Patrick var mer en avslutare är Justin främst en dribbler och framspelare.

- Han har snabbheten och modet och vet hur man slår passningar. Det är svårt att tro att han bara är 17 år, säger förre Ajaxspelaren Sjaak Swart.

Från Ajax egna led har även jämnårige Matthijs de Ligt tagit sig in i startelvan. Efter bara två matcher fick han landslagsdebutera under Danny Blind i VM-kvalet mot Bulgarien i slutet av mars. Det slutade riktigt illa, men värst för Blind som förlorade jobbet.

Den första matchen i den andra semifinalen – Celta Vigo mot Manchester United – spelas på torsdag.