Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Julius Randles hyllning till Kobe Bryant

Julius Randles storspelar i NBA:s just nu hetaste lag.
Vilket får Knicks-stjärnan att tänka på sin framlidne mentor, legendaren Kobe Bryant.
”Han hade varit stolt”, säger han i podcasten Woj Pod.

New York Knicks är kanske NBA:s hetaste lag just nu. Den anrika klubben har fått upp farten rejält och 120–103-segern mot Toronto Raptors blev den nionde raka.

En av klubbens stora segerregissörer har varit Julius Randle. Den 26-årige stjärnan har närmast varit ostoppbar den senaste tiden och mot Raptors stod han för 31 poäng.

LÄS MER: Ägaren: "Kommer inte sälja Arsenal"

Vilket ledde till att fansen i Madison Square Garden skanderade ”MVP”. Randle ses som toppkandidaten till priset ”Most improved player” (Mest förbättrade spelaren), vilket får honom att tänka på mentorn Kobe Bryant.

Legendaren som, tillsammans med sin 13-årige dotter och ytterligare sju personer, omkom i en helikopterolycka förra året.

”Ärligt talat så tänker jag på honom varje dag. Jag pratade med en av mina lagkamrater igår och han sa ”Ko” hade troligtvis kommit till den här matchen” och jag sa ”Ja, det hade han nog gjort”, säger han i podden Woj Pod enligt NBC Sports.

LÄS MER: Jättetalangen död – endast 19 år gammal

Randle om Kobe Bryant: ”Hade varit stolt”

Julius Randle påbörjade sin NBA-karriär i Los Angeles Lakers 2014 och blev därmed lagkamrat med Kobe Bryant. Randle lärde sig mycket av sina två år med legendaren.

Bland annat ska Kobe Bryant sagt till honom att söka upp träningsanläggningen och träna på skotten så fort lagets plan landat i en ny stad.

”Det är overkligt med tanke på resan jag gjort i min karriär och hur allting går min väg just nu. Jag vet, med tanke på relationen jag hade med honom, att han hade varit stolt”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.