Jota och Liverpool firar efter ett av målen i ligacupsemifinalen mot Arsenal.
Jota och Liverpool firar efter ett av målen i ligacupsemifinalen mot Arsenal. Bild: Matt Dunham/AP/TT

Jota skickade Liverpool till final

Liverpool är klart för final i ligacupen efter 2–0 borta mot Arsenal i semifinalreturen. Om "Gunners" vaknar upp under fredagen och inte fattar ett jota, är det tvärtom i Liverpool. Tack vare – just det: Jota.

ANNONS

Diogo Jota, den 25-årige portugisiske stjärnan, svarade nämligen för båda målen på Emirates i London, vilket alltså räckte för Liverpool efter att det första mötet slutat 0–0.

1–0 kom i den 20:e minuten i ett blixtrande anfall, där Jota skar in från vänsterkanten och sedan – med vad som förmodligen inte var den hårdaste bollträff han hade tänkt sig – fick in bollen bakom Aaron Ramsdale i Arsenalmålet.

I den 77:e minuten var det dags igen. Trent Alexander-Arnold lyfte fram bollen till Diogo Jota, som smög sig in bakom Arsenals backlinje. Jota höll undan för Ben White och lyfte sedan retfullt in 2–0. Målet godkändes efter VAR-granskning.

ANNONS

Liverpool har åtta segrar i ligacupen – flest genom tiderna tillsammans med Manchester City, men har inte vunnit turneringen sedan 2011–12.

I finalen på Wembley den 27 februari väntar Chelsea, som slog ut Londonrivalen Tottenham i den andra semifinalen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS