Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Joshua klarade testet och slog ut Klytjko

Anthony Joshua har tre världsmästarbälten i tungviktsboxning – men matchen mot Volodomyr Klytjko blev en holmgång. Boxarna slog ned varandra varsin gång innan britten vann på knockout i den elfte ronden.

Anthony Joshuas facit som proffsboxare är fortfarande perfekt: 19 matcher, 19 segrar på knockout. Britten är världsmästare i tungviktsboxning för organisationerna WBA, IBF och IBO.

Men karriären kunde ha blivit åtskilligt krokigare efter mötet med Volodomyr Klytjko, 41.

Efter 18 övertygande uppvisningar blev det stora testet, mötet med den rutinerade ukrainaren och förre mästaren, allt annat än enkelt.

- Jag är inte perfekt men jag försöker, sade Joshua efteråt i Viasats sändning.

Varsin nedslagning

Inför 90 000 åskådare på Wembley tog den 27-årige Joshua – som vann OS-guld i London 2012 – initiativet och till en början såg Klytjko ut som en stel föredetting och inte som en boxare som var världsmästare i nio långa år.

I den femte ronden satte Joshua upp ett furiöst tempo och slog ned Klytjko. Det såg ut som om det bara var en fråga om sekunder innan matchen skulle vara över. Då svängde det fullständigt. Klytjko – som tog sin OS-titel redan 1996 i Atlanta – träffade och plötsligt var det Joshua som vacklade.

I den sjätte ronden kvitterade ukrainaren till 1–1 i nedslagningar med en kraftfull höger. Plötsligt var det Klytjko som förde matchen och räknade hem ronderna.

"En förebild"

Men Joshua grävde djupt och hittade kraft. I den elfte ronden orkade inte Klytjko hålla sin jämnlånge och drygt fyra muskelkilon tyngre motståndare ifrån sig. Joshua slog ned Klytjko ytterligare två gånger innan domaren stoppade matchen.

- Det är när man befinner sig i skyttegraven som man får reda på vem man är. Jag tog mig igenom matchen och jag vann. Men all respekt till Volodomyr Klytjko. Han är en förebild, både i ringen och utanför, sade Joshua.