Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Jordans lögn avslöjas av nio år gamla ljudfilen

Michael Jordan är hetare än på länge efter den nya dokumentären "The Last Dance". Nu kan en ljudupptagning från 2011 avslöja att basketlegendaren inte talade sanning i programmet.

Dokumentärserien "The Last Dance" som följer det framgångsrika Chicago Bulls under 1990-talet där NBA-titlarna avlöste varandra har blivit en enorm succé. Serien har även gjort så att spelarna med Michael Jordan i spetsen blivit mer populära än de varit på väldigt många år.

LÄS MER: Rönnberg letade i själen – och hittade fem nya år

En sekvens från dokumentären har nu blivit en snackis.

LÄS MER: GFC:s Elin Rubensson ska bli mamma – missar hela säsongen

För i programmet berättar Michael Jordan att han inte skulle ha krävt att Isiah Thomas petades till OS i Barcelona 1992. När han får frågan om att han skulle ha sett till att Thomas inte fick en plats i laget förnekar han det.

– Jag respekterar Isiah Thomas talang. För mig är han den bästa point guarden någonsin efter Magic Johnson. Det antyddes att jag hade frågat om honom, men jag nämnde aldrig hans namn, säger Jordan i programmet innan han fortsätter med att berätta att han fortfarande avskyr både Thomas och hans gamla lag, Detroit Pistons, än idag.

LÄS MER: Coronaviruset slår hårt mot sponsormarknaden

Så långt allt gott för Michael Jordan.

Men en ljudinspelning från nio år tillbaka i tiden säger något helt annat.

LÄS MER: Kampen om sponsormiljonerna i Göteborg

För i en intervju som gjordes 2011 när boken "Dream Team" skulle släppas säger Michael Jordan något helt annat.

– Jag sa: ”Rod, jag kommer inte spela om Isiah Thomas är med i laget”. Han försäkrade mig: ”Vet du vad, Chuck (Charles Barkely) vill inte ha med Isiah heller. Så han kommer inte vara en del av laget, sa Jordan då.

Ljudinspelningen har fått stor spridning i USA och flera stora medier såsom Yahoo och NBC har rapporterat om motsägelserna i Jordans två uttalanden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.