Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jordan Larsson firar sitt första allsvenska mål för IFK Norrköping, 3–1-målet mot Kalmar FF på Östgötaporten.

Jordan Larsson: "En förlösande känsla"

Mål betyder mycket – helst för en som värvats för att göra dem. Jordan Larsson firade sitt första för IFK Norrköping med att kramas med fansen på läktaren.

Larsson, bänkad för första gången i årets serie, kom in med sju minuter kvar och prickade in den avgörande 3–1-bollen mot Kalmar FF på tilläggstid.

Curva Nordahl exploderade i ett supportervrål.

Troligen inte bara för att Larsson äntligen fick in sitt första allsvenska mål för klubben utan förmodligen lika mycket för att den där hemmasegern först då kunde sättas in på banken. Trots tre vackra mål var den där kollektiva prestationen något svajig och kunde ha kostat Norrköping poäng.

"Sätta spiken i kistan"

Jordan Larssons analys från avbytarbåset:

- Kalmar tog över matchen efter att vi hade gjort 2–1 och skapar farliga lägen. Därför var det extra skönt att kunna sätta spiken i kistan, säger han.

20-åringen köptes från NEC Nijmegen i vintras. Efter att ha startat mot både Brommapojkarna och Örebro ställdes han åt sidan mot Kalmar FF.

- Någonstans var jag lite förberedd på det. Jag har pratat med Jens (Gustafsson, managern) i veckan och han har förklarat för mig att han vill ha lite rotation i laget eftersom vi har många bra spelare på de tre offensiva positionerna.

- Det är klart att det aldrig är roligt att sitta på bänken. Jag är här för att spela, men det är sånt man får ta, säger Larsson.

Växer för varje match

IFK Norrköping har värvat friskt, Larsson är en av flera som kommit för att ge klubben ett lyft, men att få ihop individer till en fungerande enhet tar tid. Och där är inte laget än. Snarare en bit från något som liknar en någorlunda färdig produkt.

- Vi jobbar för att bli stabilare under 90 minuter och i dag har vi fler minuter där vi ser bättre ut än tidigare. Vi vet att vi har mer att arbeta med men för varje match blir vi lite bättre, säger Jens Gustafsson.

Och fortsätter:

- Vi har en utmaning när vi har bollen, vi är lite för mycket undersökande. Vi kallar det att vi har ett gäng "passningsdetektiver" som ska se vad de kan göra varje gång de har bollen. Det gör att vi ibland tar för många tillslag och blir lite otydliga.

Hallbergs miss

Det kunde ha slutat illa mot Kalmar FF – som kom till Östgötaporten utan skadade Rasmus Elm och Erton Fejzullahu i truppen.

Viktor Elm kunde utan större bekymmer nicka in 0–1 efter nio minuter och i nästa anfall skickade Melker Hallberg en boll strax utanför.

Istället för en klar Kalmar-ledning kvitterade Alexander Jakobsen omgående, elegant framspelad av David Moberg Karlsson.

Direkt efter pausen tryckte Moberg Karlsson in 2_1.

Tobias Eriksson, Papa Diouf och Romario hade klara kvitteringslägen för Kalmar innan Jordan Larsson hamnade i fokus.

- Taktiskt gör vi en bra match, men i avgörande lägen brister det i beslutsfattandet. Det är läropengar för spelarna, säger tränaren Nanne Bergstrand.