Jonas Jerebkos första ord efter övergången till CSKA Moskva

Jonas Jerebko blev nyligen klar för CSKA Moskva. Nu kommenterar den svenska stjärnan övergången för första gången.
– Jag blev väldigt, väldigt exalterad, säger han i en intervju med klubben enligt Sportexpressen.

ANNONS
|

Det var nog många som gnuggade sig i ögonen en extra gång för att dubbelkolla ifall de läst rätt förra veckan. Hade Jonas Jerebko verkligen valt att skriva på för CSKA Moskva? Mitt under ett brinnande krig efter att Ryssland invaderat Ukraina?

Det stämde, Sveriges främsta basketspelare någonsin hade fattat det beslutet – samtidigt som många andra stjärnor valt att gå åt det motsatta hållet och lämnat landet.

Beslutet fick många att rasa och bland annat valde det svenska basketförbundet att stoppa Jerebko från landslaget.

Under hela tiden har det varit tyst från Jonas Jerebko, fram tills nu.

ANNONS

I en intervju med CSKA Moskvas egna medieteam berättar svensken hur glad han är över att han fått möjligheten att komma till klubben.

– Jag gillar Moskva. Det är en stor stad, men väldigt ren och vacker och så bor det trevliga människor här. Man får alltihop, säger Jerebko i intervjun enligt Sportexpressen.

”Blev väldigt, väldigt exalterad”

I intervjun berättar han om uppbrottet med ryska Khimki för drygt ett år sedan och hur han sedan dess väntat på att hitta en klubb att spela för. Jerebko berättar även flera klubbar visat intresse, men att han tackat nej i hopp om att få spela i amerikanska NBA ytterligare en gång.

Så blev det som bekant inte. Då kom det ett samtal från den ryska huvudstaden och arméns lag, CSKA Moskva.

– Jag blev väldigt, väldigt exalterad över att få komma tillbaka till Moskva och att få spela för ett så fantastiskt och historiskt lag. Det vet jag för jag har mött dem tidigare.

Jonas Jerebko blev glad när CSKA Moskva ringde.
Jonas Jerebko blev glad när CSKA Moskva ringde. Bild: Skärmdump/CSKA Moskva

Får inga frågor om landslaget

Enligt SVT:s expert Nick Rajacic, som var i kontakt med Jerebko efter övergången blivit klar, var att komma i form för att spela i landslaget anledningen till att svensken gick till Ryssland.

Men som konstaterat spelar hans form ingen större roll, eftersom det svenska basketförbundet meddelat att man inte kommer att ta ut Jonas Jerebko under framtida landslagssamlingar.

ANNONS

CSKA Moskvas intervju får Jerebko, enligt Sportexpressen, inga frågor om landslagssituationen. Däremot ger han sin syn på basketens framtid i Sverige.

– Vi har en massa duktiga ungdomar på gång. Jag hoppas att basketen växer och att sporten får det utrymme i Sverige som den förtjänar, säger han.

LÄS MER:Då går Jonas Jerebko till historien som en av de girigaste

LÄS MER:Experten om Jerebko: "Chockad och förbannad"

LÄS MER:Jonas Jerebko stoppas från landslaget

LÄS MER:Jonas Jerebkos namn tas bort från basketplanen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS