Jonas Jerebko berättar om uppbrottet med BC Chimki

Jonas Jerebko och BC Chimki bröt helt plötsligt kontraktet. Nu berättar den svenske basketstjärnan om uppbrottet och de uteblivna betalningarna.
– De är skyldiga mig miljoner, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Jonas Jerebko står utan klubb. I slutet av januari kom beskedet att ryska BC Chimki brutit kontraktet med den svenske basketstjärnan.

Förklaringen: Personliga skäl.

Nu berättar Jerebko om det oväntade uppbrottet med klubben han representerat sedan han lämnade NBA 2019.

– Det var en blandning av olika saker. Jag hade inte träffat familjen på fem månader så i december sa jag att jag behövde åka hem och jag fick ledigt. Sedan var jag redo att åka tillbaka den 4:e, men dagen innan fick jag ett sms från min agent som sa att jag skulle stanna hemma. Coachen hade sagt att jag inte behövde komma tillbaka, säger Jerebko till Sportbladet.

ANNONS

LÄS MER:Åskådare utkastade – häcklade stjärnan

Jerebko säger till tidningen att han inte vet varför tränaren sagt att han inte behövde komma tillbaka. Enligt 33-åringen själv spelade han sin bästa basket på väldigt länge.

Jonas Jerebko sitter vid Stenpiren i Göteborg med kranar i bakgrunden.
”Coachen hade sagt att jag inte behövde komma tillbaka”, berättar Jerebko. Bild: DANIEL STILLER

Klubben skyldig Jerebko miljoner

Tränare fick sedermera sparken från klubben som dessutom är skyldig Jerebko pengar.

Hur mycket?

– Miljoner. Men det får min agent sköta. Det är inget jag är orolig över direkt.

Vart Jonas Jerebko hamnar här näst återstår att se. Men en sak är han tydlig med, det blir inga mer äventyr i den ryska ligan.

– Nej, det händer inte att jag åker tillbaka dit. Inte en chans. Det blir Euroleague eller NBA, något annat blir det inte.

Gör comeback i landslaget

Jerebko kommer finnas med i Sveriges EM-kvaltrupp till matcherna mot Turkiet 20 februari och Nederländerna 22 februari.

Det blir den tidigare NBA-spelarens första framträdande i Blågult sedan 2013.

”Det var ett tag sedan. Eftersom jag är kontraktslös kommer jag representera mitt land i det kommande EM-kvalet. Stolt och hedrad över att representera Sverige igen", skrev han på Instagram.

LÄS MER:Jerebko bekräftar: Tillbaka i landslaget

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS