Jonas Ernelind har avlidit

ANNONS
|

För några år sedan upptäckte Jonas Ernelind en knöl i handen. Det visade sig vara malignt melanom. Högersexan strålbehandlades och opererades,men friskförklarades aldrig. Vid ett återbesök för en tid sen upptäckte man att cancern fortfarande var kvar.Inga behandlingar hjälpte.

Jonas Ernelind slog igenom i mitten av 90-talet i moderklubben Sävehof. Klubbdirektör Stefan Albrechtsson minns det mycket väl.

– När Johan Petersson blev proffs fyllde Jonas hans plats med bravur. Han var enormt målmedveten och en av de träningsflitigaste spelarna jag sett, säger Albrechtsson.

Jonas Ernelind gjorde 104 landskamper under den gyllene "Bengan Boys-eran" och har ett VM-silver från 2001 och ett guld från EM på hemmaplan 2002. Tillsammans med Johan Petersson bildade Ernelind en fruktad duo på högerkanten.

ANNONS

– Han var den vänligaste människan jag känner. Jag växte upp tillsammans med både honom och hans fru. Det är så fruktansvärt orättvist att det drabbar just honom och hans familj, säger Johan Petersson.

Jonas Ernelind spelade förutom i Sävehof bland annat i de tyska storklubbarna Kiel och Hamburg. I dag möts just Sävehof och Hamburg i en Champions League-match som går i Lidköping.

– Vi ska se till att det hålls en tyst minut för Jonas. Det här berör inte bara båda klubbarna utan hela handbollsvärlden, säger Stefan Albrechtsson.

Jonas Ernelind blev 34 år gammal.

ANNONS