Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Jonas Eriksson. Arkivbild.

Jonas Eriksson slutar som domare

Han har dömt det mesta som går att döma i fotbollsvärlden. Efter VM-nobben väljer dock Jonas Eriksson, enligt SVT, att avsluta domarkarriären.

Jonas Eriksson är en av Sveriges mest meriterade fotbollsdomare genom tiderna. Nu har han dock beslutat att lägga visselpipan på hyllan.

– Jag har bestämt mig för att avsluta min domarkarriär. Min pensionsålder är 45 och jag är 44 nu. Nästa år hade jag tvingats att gå i pension och jag och mina kollegor hade bestämt att sluta efter Ryssland. Det blev inget VM för oss och det var en besvikelse. Fotboll var för mig lust, passion, glädje och jag känner att det långsamt är på väg att försvinna. Och har jag inte den väljer jag att sluta innan jag tappar den helt och hållet, säger Eriksson till SVT.

Jonas Eriksson fick inte förtroendet från Internationella fotbollsförbundet Fifa att åka till VM i sommar. Hur Fifa behandlat den situationen har varit en del av att motivationen försvunnit för domaren.

– Det finns en brist på dialog, feedback, hur man pratar med domare och ger besked. Vi fick läsa om i tidningarna att vi inte fick en VM-plats. Ingen har pratat med oss. Den typen av ledarskap är svårt att acceptera och lusten och passionen som man drivs av försvinner när man inte får något tillbaka, säger Eriksson till SVT.