Karl-Johan Johnssons Guingamp skrällde mot PSG. Arkivbild.

Johnssons Guingamp skrällde mot PSG

|

Den franska ligajumbon Guingamp stod för en riktig knall när man slog ut storlaget Paris Saint-Germain i kvartsfinalen i franska ligacupen. Guingamp, med svenske Karl-Johan Johnsson i målet, fick inte mindre än tre straffar i matchen.

Den första bommade Marcus Thuram, son till franske legendaren Lilian Thuram, efter en dryg timmes spel – och bara två minuter senare kunde Neymar nicka in 1–0 till PSG. Men gästerna – och Thuram – skulle få fler chanser från straffpunkten.

Guingamps andra straff tog Yeni Atito N'Gbakoto hand om i den 81:a minuten när han fixade kvitteringen. Och på tilläggstid satte Thuram sitt andra läge från elvameterspunkten, efter att själv ha ordnat straff nummer tre.

PSG har vunnit den franska ligacupen fem år i rad och hade inför matchen inte förlorat i inhemska tävlingssammanhang på 43 matcher.