Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Torontos Andreas Johnsson gör mål i andra perioden,

Johnsson tvåmålsskytt i Torontokross

Toronto spelade ut Anaheim i NHL-ishockeyn och tog en förkrossande 6–1-seger. Andreas Johnsson stod för fyra poäng.

Andreas Johnsson blev tvåmålsskytt och stod dessutom för två assist i Torontos seger mot Anaheim i natt. Det var personligt rekord, då den förre Frölundaspelaren aldrig tidigare gjort fyra poäng i samma match.

Johnsson är därmed den tredje rookien som gjort minst fyra poäng i en match den här säsongen, i gott sällskap av Vancouvers Elias Pettersson (som gjort det två gånger) och finländske Floridaspelaren Juho Lammikko.

Johnsson hade en tung inledning av säsongen, och hade inte räknat med att spela på den nivån han är i nu.

- Men jag hoppades på det. Att påverka laget och lyckas skapa offensivt men ändå göra ett bra defensivt jobb. Jag är inte nöjd med första halvan av säsongen, men den andra halvan har jag spelat på den nivån jag vill vara, säger han på en presskonferens.

- Jag skulle säga att det beror på det mentala, självförtroendet, säger han.

Nylanders mål är det första på tolv matcher, och bara det andra för säsongen på 24 spelade matcher efter comebacken i december. De två föregående säsongerna stod han för 22 och 20 mål på 81 respektive 82 spelade matcher. Han säger vid en presskonferens att han inte såg så mycket, utan mest försökte att få sitt skott på mål.

- Det börjar falla på plats. En del matcher är bättre än andra, säger Nylander och tillägger att han försöker att hålla en jämn nivå.

Anaheims mål gjordes av Rickard Rakell, där Hampus Lindholm stod för en assist.

Anaheim är inne i en tung period och har nu förlorat fyra matcher i rad, med sammanlagda målskillnaden 5–23.