Therese Johaug har tränat hårt – också under sin semester.
Therese Johaug har tränat hårt – också under sin semester. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Johaug: ”Jag hade tre liter vätska i benen”

Semester betyder vila för de flesta. För Therese Johaug är det tvärtom.
– Benen var så svullna att jag inte såg mina knäskålar, säger hon till Dagbladet.

ANNONS
|

Även en av idrottsvärlden mest vältränade kan få överbelastningar. Det visade Therese Johaug under sin semester i norska naturområdet Lofoten. Under sin semester gick hon sex-sju timmar under en dag – och blev överraskad av hur hennes ben reagerade.

– Benen var så svullna att jag inte såg mina knäskålar. Det blev en totalreaktion, en överbelastning, säger 32-åringen i en intervju med Dagbladet.

Orsaken till den märkliga reaktionen var vätska i benen.

– Jag hade så mycket vätska i kroppen. Jag hade nästan tre liter extra vätska i benen när jag kom hem. Herregud, tänkte jag, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Det är ovant när man vant sig att ha en kropp som lyssnar på en. Plötsligt sitter du i en situation där du inte känner igen din kropp.

Johaug är regerande världscupmästare inför säsongen som drar igång i finska Ruka sista helgen i November.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS