Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hanna Johanssons fot har satt karriären i stå, men då har lillasyster Elin Johansson klivit fram i stället. Bild: Bildbyrån, Anders Ylander

Johanssons tuffa uppdrag: Ersätta landslagssystern

Tanken var att de skulle spela ihop, men skador har satt stopp för den drömmen. Nu ska Elin Johansson i stället fylla tomheten efter Högsbos landslagsspelare, storasystern Hanna Johansson.
– Det är stora skor att fylla, säger Elin Johansson.

Hanna Johansson var en av de stora anledningarna till att Högsbo Basket tog SM-silver förra säsongen. Hon dominerade spelet under korgarna och fick även representera landslaget.

Men karriären ligger just nu på is efter en rejäl fotskada som tvingat henne till operation.

I stället har hennes lillasyster, Elin Johansson, efter en tid utomlands klivit in i Högsbo Basket som nu fått en smakstart på säsongen.

– Målet var att vi skulle spela tillsammans, men jag trodde att jag skulle komma tillbaka tidigare än jag gjorde och nu är hon skadad så det blir inte alltid som man tänkt sig. Men jag har ju familjen här och det är klart att det var en stor anledning till att jag flyttade hem, säger Elin Johansson.

"Stora skor att fylla"

Det är dock inte helt enkelt att komma tillbaka till en klubb där ens storasyster varit en av de stora stjärnspelarna, men den 25-årige lillasystern vill göra allt i sin makt för att leva upp till förväntningarna.

– Absolut vill jag det, men det är stora skor att fylla. Tyvärr, höll jag på att säga, så är vi ju ganska lika så folk förväntar sig kanske ett och annat. Men vi har ju helt olika spelstilar, säger Elin Johansson.

Finns det någon press i att komma hit efter henne?

– Absolut, men det finns det alltid. Även om man inte har en storasyster som jag har så är det alltid en press att spela i ligan. Hon ger fortfarande mycket stöd till mig, säger Johansson.Elin Johanssons hemkomst till Högsbo har varit ett utropstecken så här långt och är en viktig del i den lagmoral som hon tror kommer ta laget långt den här säsongen.

– Det är många nackdelar med att vara få spelare, men här tror jag att det hjälper för vi har bara varandra. Man måste förlita sig på varandra. Jag tror att vi går långt i år, säger Elin Johansson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.