Örebro vann efter straffar. Arkivbild.

Johansson fixade Örebro-seger

Martin Johansson var nära att bli syndabock – men blev i stället kvällens stora hjälte. Forwarden avgjorde straffläggningen när Örebro till sist vann med 4–3 mot Leksand i det heta bottenmötet.

|

Johansson kände också en viss lättnad och revansch. Han hade nämligen missat en straff tidigare i straffläggningen – men ville absolut slå en ny när chansen gavs.

- Jo, jag ville absolut slå en ny straff i det läget, när han jag hade missat tidigare, säger han.

Örebroforwarden hade också ett gyllene läge att avgöra när han kom fri i förlängningen men den gången lyckades han inte överlista Leksands målvakt Atte Engren.

Länge sedan tre poäng

Martin Johansson såg förvisso till att två poäng hamnade i Örebros ägo. Men faktum är att närkingarna fortfarande inte tagit en trepoängare sedan den 1 december hemma mot just Leksand. För en vecka sedan agerade Örebroledningen och sparkade tränarna Johan Tornberg och Lasse Ivarsson. Nya tränarduon Niklas Sundblad och Petri Liimatainen har nu inlett sin tränarsejour i Örebro med tre poäng på tre matcher.

Och Johansson gillar sin nya huvudtränare Niklas Sundblad.

- Han är hård och ger konstruktiv kritik, det känns bra, säger Johansson och tillägger:

- Det är lite skillnad i vårt spel nu. Vi har ett annat styrspel och har lite mer kraft när vi anfaller.

Svängigt

Inledningen var tempo- och energifylld inför en fullsatt Behrn arena, där båda klackarna höll igång rejält och skapade ett enormt tryck under hela matchen.Och efter knappt halva första perioden exploderade gästernas klack när Johan Olofsson gjorde första målet, då han skar in framför Örebromålvakten Julius Hudacek och tryckte upp pucken i första krysset. I andra perioden svängde det rejält i målproduktionen och ganska omedelbart kvitterade Petr Zamorsky. Men åtta minuter senare var det Janos Haris tur att hitta krysset och återigen ge Leksand ledningen. 13 minuter in i den andra perioden satte sedan Johan Wiklander 2–2 i öppen bur efter en rejäl blindpass från Leksandsbacken Markus Lauridsen. Och bara några sekunder senare hittade lagkaptenen Jesper Ollas rätt när han placerade pucken under armen på Julius Hudacek. Lika snabbt gick det sedan för Örebros Marcus Weinstock att kvittera igen.

Sedan var det slut på den sprudlande målfesten – tredje perioden och även förlängningen förblev mållös. Men till sist klev alltså Martin Johansson fram och avgjorde i straffläggningen.

Nu skiljer tre poäng mellan Örebro som är på rätt sida om det nedersta strecket och nästjumbon Leksand.