Johannes Hösflot Kläbo ställer in premiären

Skidstjärnan Johannes Hösflot Kläbo missar premiären i norska Beitostölen. En av anledningarna är att hans morfar, tillika tränare, nyligen fått en stroke.
– Jag har valt att stå över helgens premiär av flera orsaker, säger han till Adresseavisen.

ANNONS
|

Skidpremiären närmar sig med stormsteg. I helgen går den norska premiären i Beitostölen av stapeln, dock utan den norske supersprinten Johannes Hösflot Kläbo på startlinjen.

Under tisdagen meddelade den norska landslagstränaren Arild Monses att han inte kommer till start.

”Johannes har dessvärre blivit förkyld och kommer inte till Beitostölen. Planen är att han reser till världscuppremiären i finska Ruka onsdag 24 november”, skriver han i ett uttalande enligt SVT.

Morfadern fick en stroke

Men det finns också andra anledningar som spelar in i Hösflot Kläbos val att stå över premiären. Enligt Adresseavisen fick stjärnans morfar tillika tränare, Kåre Hösflot, en stroke för ett tag sedan. Han har varit inlagd på sjukhus, men fick under måndagen återvända hem.

ANNONS

– Jag har valt att stå över helgens premiär av flera orsaker. Mycket stress med en liten förkylning, tre veckor på hög höjd samt händelsen på hemmaplan har gjort att jag valt att stå över ”Beito” den här gången. I stället förbereder jag mig för världscuppremiären i Ruka nästa helg, säger Kläbo till Adresseavisen.

Kåre Hösflot rapporteras må bra och förväntas återhämta sig fullt. Johannes ska enligt tidningen ha köpt en stor TV till sin morfar så att han under veckan som kommer ska kunna följa skidtävlingarna.

Hösflot Kläbo gör säsongsdebut världscuppremiären i finska Ruka den 24 november.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS