Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Johanna Ojala och Peter Jihde går till Nent

Vintersportexperten Johanna Ojala byter SVT mot Nent, och får sällskap av bland andra Peter Jihde i den nya vintersportssatsningen.

En tv-era går i graven i och med att SVT blivit av med rättigheterna till bland annat världscupen och VM i längdskidor och alpint. För den som vill fortsätta följa nämnda tävlingar blir det därför till att byta SVT:s "Vinterstudion" mot Nent Groups nya vintersportsatsning.

Frontpersoner för de nya sändningarna, som kommer sändas i Nents olika kanaler, blir Johanna Ojala och Peter Jihde.

Ny roll

Jihde är ett vant tv-ankare medan det blir en ny roll för Ojala. Sedan 2013 har hon varit expertkommentator, med fokus på längdskidor, i SVT. Nu tar hon klivet in i programledarrollen.

– Jag är en person som är nyfiken av mig och när jag stod i ett vägskäl och funderade lite, så kunde jag inte tacka nej. Jag skulle ångra mig om jag gjorde det. Var sak har sin tid och expertrollen var klar för mig. Nu kan jag arbeta vidare med skidor fast i en annan roll, och det ska bli jättespännande, säger Ojala i Viaplays sändning.

Huvudkanal blir TV6 och bland expertkommentatorerna syns OS-guldmedaljören i slalom Frida Hansdotter och tidigare längdstjärnan Johan Olsson.

– Jättekul, verkligen. Att få vara kvar i skidvärlden med den passionen och glädjen som jag har, det ser jag verkligen fram emot. Det ska bli väldigt kul att grotta in mig i detaljer, från de tekniska bitarna till hur de är som personer, för att ge lite djupare insikt, säger Hansdotter.

SVT behåller delar

För två år sedan kom beskedet att Nent Group tar över de stora mästerskapen och majoriteten av världscuptävlingarna i längd, alpint, backhoppning, nordisk kombination, snowboard, freestyle och freeskiing.

SVT kommer dock att fortsätta sända skidskyttets världscup, och kanalen har också säkrat rättigheter till delar av världscupprogrammen både för längd och alpint. Bland annat ska man sända alla tävlingar i Österrike och Schweiz den kommande säsongen.

LÄS MER: Valentina Lizana Wallner ny expert i Viasat

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.