Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Johanna Forsberg uttagen i EM-kvaltruppen

2019 fortsätter skina för Johanna Forsberg. Landslagsuttagningen och SM-guldet i våras följs nu av ytterligare A-landskamper när det är dags för EM-kval.
– Jättekul att man får förtroende och får vara med på riktigt, säger mittsexan.

Sävehofs Johanna Forsberg är uttagen till landslagets EM-kvalmatcher mot Nordmakedonien och Portugal (den 26 respektive 28 september). Det blir de första tävlingsmatcherna i A-landslaget för 23-åringen, som senaste året varit med i en handfull träningsmatcher.

– Det är jättekul att man får förtroende och får vara med på riktigt, säger hon.

Forsberg stod för 120 mål den gångna säsongen (grundserie och slutspel inkluderat) och var en stor bidragande faktor till lagets SM-guld. Hon blev dessutom utsedd till månadens spelare i februari av ligan.

– Jag har väl utvecklats rätt mycket, fått spela internationella matcher i Champions League och fått mycket speltid i slutspelet och SHE, säger 23-åringen när hon resonerar kring sin uttagning.

Fernis tvingas avstå

Medan Forsberg gör sig redo att dra på den blågula tröjan tvingas dock Sävehofs allra bästa målskytt från förra säsongen, Emma Fernis (139 mål), tacka nej till EM-kvalet då högersexan ska operera foten.

– Det är jättetråkigt. Hon är en jättehärlig tjej och jätteduktig handbollsspelare. Det blir jobbigt med bara en högerkant, säger Johanna Forsberg.

Forsberg är för tillfället på läger i Spanien med resten av klubblaget, i fulla förberedelser inför den stundande säsongen.

– Jag tycker sommaren varit riktigt bra och det ska bli kul att starta igång på riktigt. Det ska bli kul att spela både i SHE och internationellt i Champions League, säger Johanna Forsberg om den stundande hösten.

Olivia Mellegård, som numera lämnat Sävehof för Köpenhamn, tar också plats i truppen.

Truppen till EM-kvalet mot Nordmakedonien och Portugal

Målvakter:

Johanna Bundsen, Filippa Idéhn, Jessica Ryde

Vänstersex:

Olivia Mellegård, Marie Wall

Mittsex:

Johanna Forsberg, Linn Blohm, Anna Lagerquist

Högersex:

Mathilda Lundström

Vänsternio:

Jamina Roberts, Mikaela Mässing

Mittnio:

Carin Strömberg, Melissa Petrén, Emma Lindqvist

Högernio:

Nathalie Hagman, Alexandra Bjärrenholt, Hanna Blomstrand

Försvar:

Sabina Jacobsen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.