Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Johanna "Foppa" Forsberg: "Vi får se ett snabbare Sävehof"

Efter två år i Heid är Johanna Forsberg, 21, tillbaka i Sävehof. - En viktig tid som utvecklat mig som spelare, säger hon inför torsdagens premiär där Eslöv står för motståndet.

– Det blir tufft. Eslöv har en stabil trupp och har fått tillbaka flera spelare som varit skadade en längre tid, säger hon och fortsätter:

– För oss blir det en viktig värdemätare. Framför allt ska det bli roligt att komma i gång med seriespel igen, det här har jag längtat efter, säger Johanna Forsberg, eller "Foppa" som hon brukar kallas av sina lagkamrater.  

"Vi som jagar"

För Sävehof bli seriestarten annorlunda – för första gången på nio år inleder inte Partillelaget som titelförsvarare.
– Länge var vi jagade. Nu är det vi som jagar – och jag tror att det kan vara positivt för truppen; vi ska ta tillbaka det vi förlorade liksom. Jag tror att den känslan stärker oss, säger hon.

Inför säsongen har Sävehof tappat flera namnkunniga spelare.
– Men det har också kommit flera nya spelare som är bra och intressanta och jag tror att det kan bli en bra helhet. Inte minst tror jag att på publiken kan få se ett snabbare Sävehof som spelar en fartfylld handboll, säger Johanna Forsberg.

"Utvecklades i Heid"

Efter två år hos lokalkonkurrenten Heid är mittsexan tillbaka i moderklubben.
– Då kom jag från juniorledet och med flera etablerade spelare i truppen var konkurrensen tuff och det var svårt att få speltid, säger Johanna Forsberg som fick möjlighet att spela i Heid.
–  Det är jag väldigt tacksam för. Jag har fått spela mycket, något som gett mig värdefull erfarenhet och rutin. Jag känner att jag har utvecklats som spelare.  I en underdog som Heid lär man sig att alltid kämpa och den inställningen tar jag med mig, säger "Foppa".
Som tuff mittsexa får Johanna Forsberg ta emot en del smällar.
– Jag är ganska rörlig och tar gärna för mig, då blir det att man både tar och ger, det ingår i spelet, säger Johanna Forsberg med ett skratt.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.