Johanna Bundsen drabbad av hjärnskakning – igen

Svenska landslagsmålvakten Johanna Bundsen har för andra gången i år drabbats av en hjärnskakning. Detta efter att hon fått ett skott i huvudet i Champions League.

ANNONS
|

Det var i matchen mellan Köpenhamn och Rostov i Champions League i lördags som olyckan var framme, något som SVT var först att rapportera om. Köpenhamnsmålvakten Bundsen fick en boll i huvudet och det konstaterades, efter möte med en specialist, att hon drabbats av en lätt hjärnskakning.

Det är andra gången detta året Bundsen får ett skott i huvudet som leder till en hjärnskakning. Senast var i januari då hon fick ett skott mitt mellan ögonen i danska cupfinalen mot Team Esbjerg och landslagsmålvakten blev då liggande på golvet.

LÄS MER: Bundsen drabbad av hjärnskakning efter skott i huvudet

ANNONS

Bundsen blev borta från spel i över en månads tid. I en intervju med GP berättade hon om händelsen och pratade då om vad en framtida hjärnskakning, som nu alltså blivit verklighet, skulle kunna innebära.

LÄS MER: Målvakterna kluvna om hjälm mot hjärnskakningar

LÄS MER: Vill införa hjälm – för att minska hjärnskakningarna

– Nu är jag helt återställd. Det tar ju olika tid för olika individer. Jag kanske blir borta längre om jag får en till, det vet man inte, sa hon då.

Väntas tillbaka mot Sävehof

Hon sa också att trots att hon själv drabbats av en hjärnskakning så vill hon inte börja använda hjälm, och att man som målvakt får räkna med hårda skott vid pressade matchsituationer.

– Någon gång händer det att man får en boll i ansiktet och som målvakt får man acceptera att risken finns. Man har ändå ställt sig i målet.

Enligt tränare Claus Mogensen verkar dock Bundsen inte bli borta länge. Enligt honom kan hon vara tillbaka i spel mot Sävehof nästa vecka, skriver SVT. EM i december ska inte heller vara någon fara.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS