Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Johan Olsson om lögnerna efter Mästarnas mästare

Längdskidlegendaren Johan Olsson tvingades lämna Mästarnas mästare i gips. Och han fick inte berätta för någon om vad som hänt.
– Efter ett tag började jag ju känna att folk måste tro att jag gjort något kriminellt, säger han till Expressen.

Johan Olsson, 41, gick in i SVT:s underhållningsprogram Mästarnas mästare som en av favoriterna till segern. Men för den tidigare längdstjärnan tog äventyret abrupt slut när han bröt ett ben i handen i en fäktningsduell med den tidigare fotbollsspelaren Frida Östberg.

– Jag blev riktigt less för jag hade ju övat på saker innan. Kört hinderbanor, stått i jägarvila och sånt där...men sen så kom jag inte ens vidare till de grenar jag tränat på, säger Olsson till Expressen om hur han fick lämna programmet.

Olsson fick lämna programmet med gipsad arm och med det kom nästa svårighet – att inte få berätta vad som hänt. SVT tillåter nämligen inte deltagarna att säga något om programmet innan det sänds.

– När du har ett gips upp till armbågen, går till Ica för att handla, och du träffar någon du känner – då finns det ju INGEN som inte frågar vad som hänt, säger Olsson som berättar att det var en komplicerad fraktur som ledde till ett bra tag med gipsad arm.

LÄS MER: Therese Alshammar sov i egen lägenhet under Mästarnas mästare

Många tycker Johan Olsson borde få en ny chans

Han säger att det blev ”många vita lögner” om skadan.

– Efter ett tag började jag ju känna att folk måste tro att jag gjort något kriminellt, säger han.

Olsson säger till Expressen att han efter att uttåget ur Mästarnas mästare sändes fått många meddelanden från folk som tycker att han borde få en ny chans i programmet, och att han själv är ”öppen för en dialog för att få en chans till revansch”.

LÄS MER: Michel Tornéus om tuffa tiden efter karriären: ”Ett stort svart hål”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.