Johan Elmander avslutar karriären

Johan Elmander avslutar spelarkarriären, det bekräftar han via Örgrytes hemsida.
–Det är ett beslut som har växt fram den senaste tiden, säger han.

ANNONS
|

Sommaren 2016 återvände Elmander till ÖIS, men det var först 2017 han blev spelklar. I fjol spelade 36-åringen 23 matcher och gjorde då fyra mål. Totalt blev det två säsonger i Allsvenskan 1999-2000 och en säsong i Superettan 2017 för ÖIS.

– Vi är oerhört tacksamma för Johans tid i ÖIS. Samtidigt som det självklart är väldigt tråkigt när en av svensk fotbolls, i modern tid, stora stjärnor väljer att kliva åt sidan och lägga skorna på hyllan så respekterar jag hans val, säger Joacim Nordh, ordförande i Örgryte IS.

Johan Elmander inledde sin elitkarriär i ÖIS 1999. Efter det följde en 16 år lång utlandskarriär där han spelade klubblagsfotboll i bland annat Champions League och Premier League. För Sveriges landslag har han spelat 85 landskamper och under dessa gjort 20 mål i landslaget.

ANNONS

– Jag har haft en lång och fantastisk karriär och nu är det dags för mig att ge plats till nästa generation. Tack ÖIS, spelare, ledare och supportrar ni kommer alltid ha en plats i mitt hjärta! Lycka till med jobbet mot allsvenskan, säger han.

I bildspelet ovan kan du se Elmanders karriär i bilder.

ANNONS