Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Joel Lundqvist förlänger med Frölunda

Nu står det klart. Joel Lundqvist förlänger sitt kontrakt med Frölunda till säsongen 2023. Det bekräftar Frölunda på sitt twitterkonto.

I ett videoklipp på Frölundas facebooksida kommenterar Lundqvist beslutet att stanna i klubben.

– Det är en spännande resa och det vill man inte missa. Det känns jättekul. Jag är väldigt motiverad och taggad för ytterligare en säsong efter denna. Så det ska bli kul, säger han.

På frågan om det var mycket att fundera på svarar han så här.

– Det är mycket att ta in och det är ett stort beslut i den positionen som man är i. Men det var mer att känna efter vissa delar, att allt känns bra och även från klubbens sida. Vi har haft en bra diskussion framåt och det är inget att fundera på, säger han.

Joel Lundqvists Frölunda-karriär i bilder:

Lundqvist: ”Det är titlarna man jagar”

Så vad är det då som driver den snart 40-årige Lundqvist att spela vidare? För honom är svaret enkelt.

– Det är titlarna man jagar. Det är det som lockar, att få vara en del av laget och klubben och jaga nya framgångar. Det är det som driver en. Sen är det självklart spännande med en ny logga och hela den proceduren som kommer. Men det är självklart titlarna som man jagar, säger han.

I samma videointervju uttalar sig även tränaren Roger Rönnberg om lagkaptenens kontraktsförlängning.

– Han utvecklas fortfarande och har energi att varje dag komma hit och driva det här laget som lagkapten och sätta en standard på hur hårt man behöver jobba för att dra på sig Frölunda-tröjan. Jag är väldigt glad att han har energi att fortsätta, säger Rönnberg.

Till klubbens hemsida kommenterar sportchefen Fredrik Sjöström.

– Vi har haft en bra dialog. Joel kom fram till att han ville köra ytterligare en säsong. Kul och viktigt – Joel betyder mycket för oss, han är vår store ledare, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Joel Lundqvist spelar i år sin 18:e säsong i Frölunda och har varit lagkapten 12 år i rad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.