Joel Lundqvist – bäst när det gäller som mest

Ödesmatchen mot Graz99ers stod och vägde vid ställningen 1–1. Då klev Joel Lundqvist, 37, fram som så många gånger förr och visade vägen för sitt Frölunda – med dubbla fullträffar.
– Det blir ett annat fokus när det är mycket som står på spel, säger lagkaptenen.

ANNONS

Johan Sundström gav Frölunda ledningen men fick redan i den första perioden lämna matchen med ett matchstraff. Något som även hans rumskamrat, Theodor Lennström, fick göra efter att nyförvärvet från Färjestad hamnat i slagsmål.

Vid ställningen 1–1 stod matchen mot Graz99ers och vägde. Skulle det tippa över till Frölundas fördel i måstematchen?

Eller skulle hemmalaget skicka de regerande mästarna ut ur turneringen redan i gruppspelet?

Ett läge som kan få många spelare att åka runt och gömma sig ute på isen. En som verkar snarare trivas i de här lägena är en viss Joel Lundqvist som först styrde in Max Fribergs stenhårda skott och sedan vispade in 3–1 efter en framspelning av radarpartnern Ryan Lasch.

ANNONS

– Det var viktigt det här! Den här segern tar vi, säger Lundqvist efter de dubbla fullträffarna och fortsätter:

– Det här var en slutspelsmatch för oss och det var verkligen vinna eller försvinna. Som helhet är det en helt okej match från vår sida. Det är mycket bättre i spelet utan puck som var svajigt senast vi möttes.

Det här var ett fall framåt?

– Jo, det var det! Vi var väldigt missnöjda efter första helgen och efter de två insatserna är det visserligen inte så svårt att få ett fall framåt. Men vi gör flera saker bättre nu och bjuder inte in till en lika öppen hockey.

"Blir ett annat fokus"

De dubbla fullträffarna överraskade inte på Roger Rönnberg.

– Jag är inte förvånad, han har rutinen för att spela sådana här matcher, säger han.

Joel Lundqvist, själv då?

Jo, han var lika nöjd han.

– Det är alltid kul att sätta några puckar men det borde blivit någon mer ... det var ett viktigt läge i matchen och en viktig match för oss att vinna. Jag tycker alltid att det är lite roligare att göra mål i viktiga matcher, säger han.

Känner du att du blir bättre ju mer som står på spel?

ANNONS

– Det vet jag inte ... men det blir ett annat fokus när det gäller som mest. De här matcherna i gruppspelet vill vi vinna och vi fick det inte att stämma i de två första. Men under de senaste åren har vi kommit ut väldigt bra i de viktiga lägena, säger han och fortsätter:

– Sen är den tuff grupp och vi ska ta en sak i taget. Nu gör vi saker och ting bättre men det måste vi följa upp på lördag så det här inte bara var en match. Vi lär oss saker hela tiden och man vill alltid utvecklas åt rätt häll.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS