Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: DANIEL STILLER
Bild: DANIEL STILLER

Jodin tillbaka i Häcken – blir ny klubbchef

Han var marknadschef i Häcken men lämnade klubben. Nu är Marcus Jodin tillbaka i klubben igen. Den här gången som ny klubbchef efter Dennis Andersson.

Dennis Andersson satt som klubbdirektör för BK Häcken i tio år men i slutet av augusti förra året meddelande han att han skulle lämna uppdraget. Då var det sagt att överlämnandet skulle ske vid årsskiftet.

Istället dröjde det tills 31 januari innan hans ersättare presenterades.

En ersättare som är välbekant för Häcken-fansen.

Ny klubbchef är Marcus Jodin som tidigare varit marknadschef i Häcken.

– Jag känner stor stolthet och glädje i dag, har mycket energi och stor ödmjukhet inför uppdraget. Jag är 38 år gammal, kommer från Gårda-Johan där jag har jobbet de senaste tre åren. Min ambition är att anslut i april. Det ser jag fram emot, det blir en spännande resa, sade Marcus Jodin under presskonferensen på Bravida arena.

Marcus Jodin fortsätter:

– BK Häcken har en bred verksamhet, det finns många ”viktigaste frågan”. Vi ska ta det där SM-guldet, slåss om medaljerna varje år, vara en positiv kraft på Hisingen, en viktig samhällsspelare och behålla den världsledande positionen med Gothia cup, säger han.

En extra satsning på flick- och damfotbollen kommer göras.

– Jag tror att vi kommer kunna se två gulsvarta lag i toppen i framtiden, säger Marcus Jodin.

Ordföranden Anders Billström fyller i.

– Vi valde redan i fjol att lägga mer resurser på damlaget. Vårt första mål är att nå division 2 nästa år. Det blir en omvandling från breddverksamhet, där alla kan vara med till något annat. Ju högre upp desto tuffare.

Dennis Andersson lämnar dock inte Häcken utan han kommer vara kvar som generalsekreterare för Gothia Cup.

– De här tio åren som ansvarig för BK Häcken, med allt det vi har åstadkommit, har varit en fantastisk resa. Nu känner jag att det är tid för någon annan att ta över den resan, inte minst med tanke på att jag fyller 65 år i vinter. Samtidigt känns det oerhört stimulerande att få möjligheten att fortsätta arbeta med Gothia Cup, sa han i samband med att han meddelade att han skulle lämna klubbdirektörsrollen.

Anders Billström motiverade valet av Marcus Jodin.

– Vi drog igång arbetet i oktober. Slutavgörandet var att vi kände att vi får med oss en viss kontinuitet i Marcus. Vi hade många bra kandidater. Det är en annan Marcus i dag än när han lämnade oss. Det kändes som det naturliga valet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.