Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Jobbar som idioter"

Cupdeltagarna är på plats efter att ha rest från när och fjärran. - Funktionärerna jobbar som idioter för att lösa det, säger Gothia Cups Maria Hagelqvist.
1 600 funktionärer från hela landet har samlats i Göteborg för att hjälpa turneringsdeltagarna och andra besökare med en rad saker. Parkeringsvakter, städare, sjukvårdspersonal och skolvärdar är bara några av de arbetsbeskrivningar som finns.
- För oss börjar Gothia Cup på allvar under söndagen, säger Maria Hagelqvist, som är en av projektledarna under turneringen.
Hennes arbetsområden innefattar spelplanerna, domarna, stödprojektet Meet the world men kanske framför allt transporterna till och från skolor och runt staden.
- Det flyter på bra, sa Hagelqvist efter några timmars arbete på söndagen. Det är ett enormt arbete med att hämta vid flyg, båtar och tåg. Funktionärerna jobbar som idioter för att lösa det.
Gothia line, som är turneringens egen busslinje i och kring Göteborg, transporterar cupdeltagarna mellan spelplatser och de ställen där de sover. Tre personer vid informationcentrat i Excercishuset koordinerar och fler än 50 bussar är igång för att förflytta besökarna på smidigaste sätt.
- Gothia line går mellan Landvetter flygplats, Säve flygplats, centralstationen och Danmarksterminalen. Vi har även vissa långtgående bussar från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.
Väl på plats och med många resmil tillryggalagda startar turneringen på allvar för spelarna och ledarna i dag. I kväll är det dessutom invigning inför ett fullsatt stora Ullevi.
Frågan är då hur spelplanerna mår den senaste tidens regnande.
- Om det blir bra och stabilt väder de kommande dagarna kommer vi att klara av att använda oss av majoriteten av planerna, utan att behöva flytta värst många matcher till andra spelplaner. Med tanke på att det har varit torrt under en period dessförinnan så tål de flesta planerna en hel del vatten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.