Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Jesper Söderberg tatuerade in brorsan Sebastians ansikte – på rumpan

Sebastian Söderbergs Europatour-seger i Schweiz är förevigad – på ett lite annorlunda sätt.
Nu finns nämligen Öjersjö-golfarens ansikte intatuerat på lillebrorsan, tillika caddien, Jespers rumpa.
– De flesta tycker jag är sjuk i huvudet, skrattar Jesper.

Sedan början av året har Jesper Söderberg jobbat som caddie på heltid åt den sex år äldre brodern Sebastian. Öjersjö-sönerna har rest land och rike runt för att jaga karriärens första Europatour-seger.

Men jakten började knappast lovande och Sebastian var långt från nöjd sina resultat.

Då, mitt under den tunga perioden, gav lillebror Jesper ett löfte.

– Jag sa till honom i början av året att ”Vinner du en tävling i år så får du ditt ansikte på min röv.”, berättar den 22-årige caddien.

Sebastian minns löftet, även om han inte minns exakt när det gavs.

– Jag vet inte exakt när han sa det, men vi hade det ganska tungt i början av året. Så det var någon gång under den perioden som han sa ”Fan, vinner vi i år så tatuerar jag in dig på röven”.

Han tillägger:

– Det kändes väldigt långt borta när han sa det.

Sebastian (vänster) och lillebrorsan Jesper Söderberg har jobbat tillsammans på heltid sedan årsskiftet. Bild: DANIEL STILLER
Sebastian (vänster) och lillebrorsan Jesper Söderberg har jobbat tillsammans på heltid sedan årsskiftet. Bild: DANIEL STILLER

Spola fram tiden. Till 1 september 2019.

Efter en makalös upphämtning och ett gastkramande avgörande stod Sebastian Söderberg som segrare i Omega European Masters i Schweiz.

Karriärens första Europatour-seger var till bärgad.

– Det är svårt att beskriva. Jag skakade de sista hålen men lugnade mig inför särspelet, sa Söderberg direkt efter segern.

LÄS ÄVEN: Söderberg tog första segern på Europatouren

Jesper minns tillbaka:

– Det var stort! Jag tror att jag, i alla fall utåt, kände mer än vad "Sebbe" gjorde till en början. Jag stod där med Peter Hedblom (golfare, tre segrar på Europatouren) vid sidan av greenen och började gråta. Allting slog till. Det var jävligt kul, vi hade en bra vecka där vi firade ordentligt.

Där och då var det ingen som kom ihåg löftet som hade getts tidigare under året, när det gick som allra sämst för Sebastian.

– Det var först dagen efter, på lunchen, som jag kom på det. För jag hade glömt av det när han vann, så då kom jag på ”visst fan, jag ska tatuera in ditt ansikte på rumpan.”.

Ett löfte är ett löfte och sedan två veckor tillbaka finns nu Sebastian Söderbergs ansikte intatuerat på Jespers rumpa.

Du ångrade dig inte när han väl vann då?

– Nej, det känns som en sak där jag ville hedra liksom. Det finns många sådana saker som man sagt eller bett ibland där man bara ”kommer du inte ihåg det, så säger jag ingenting". Men just en sådan här sak kände jag var värd att hedra efter att jag sagt det. Jag var ju med under vinsten och fick ta del av det, så då kändes det värt att ha som ett minne också.

Segern i Schweiz innebar närmare 4,5 miljoner kronor i prispengar för Sebastian – som betalade tatueringen.

– Jag fick väl stå för den, men det tog jag gladeligen.

Vad tycker du om tatueringen, blev den lik dig?

– Jag vet inte ... det skulle vara någon form av karikatyr. Nu blev den dessutom väldigt stor, men det är väl svårt att få den extremt lik. Det viktigaste är inte att det är superlikt egentligen, folk som ser den fattar ändå.

Så vilket betyg ger du den?

– Jag tycker den är rolig! I likhet ger jag den sju och en halv. Sen var den mycket större än jag förväntade mig, så där får jag ändå ge den en tia, skrattar Sebastian.

"Tycker jag är sjuk i huvudet"

Storleken på tatueringen ja.

Jesper hade kanske inte riktigt väntat sig att storebrorsans ansikte skulle täcka i stort sett hela den högra skinkan, men så blev iallafall fallet

– Ja den blev ju lite större än vad jag tänkte från början egentligen. Det var först när den väl var tatuerad som jag insåg hur stor den var, skrattar han.

Hur reagerade era föräldrar?

– Till farsan skickade jag en bild och fick inte mycket till svar än. Men för morsan drog jag bara ner brallorna och visade. Hon skrattade och gillade det.

Hur många gånger har du fått dra ner brallorna nu då?

– Det har varit ett par gånger faktiskt! De flesta tycker jag är sjuk i huvudet som har gjort det, men jag tycker bara det är kul.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.