Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Jerry Tollbring: "Syrrans guld är större"

Syskonen Cassandra och Jerry Tollbring fick sitt perfekta avslut. Höör skrällde mot Sävehof och Kristianstad tog sitt tredje raka SM-guld mot Alingsås.

När herrarnas guldmedaljer var utdelade sökte Cassandra Tollbring, 24, upp sin lillebror Jerry, 21. Självklart skulle syskonparet fira sina SM-guld tillsammans inför det orangeklädda havet av Kristianstadssupportrar och tårtbiten av rödklädda H65 Höör-fans i Malmö Arena.

- Jag såg nästan hela andra halvlek av syrrans final. Varje gång jag gick ut och tittade spelade de bättre, säger Jerry Tollbring.

Största kvällen för klanen Tollbring

Någon större kväll har nog aldrig handbollsklanen Tollbring från Rimbo i Roslagen upplevt.

- Nä, det tror jag faktiskt inte. Det kan ha varit när vi gick upp till elitserien med herrarna, men jag tror att den här är större faktiskt, säger Kristianstads vänstersexa.

När Rimbo HK tog klivet upp till handbollens fina salong spelade en då 17-årig Jerry med storebrorsorna Ken och Jeff i laget. Pappa Dick var tränare och mamma Helene satt i styrelsen. Hela familjen var på plats i Malmö när syskonen tog varsitt SM-guld. Jerry rankar Cassandras och Höörs skrällguld mot Sävehof högre i jämförelse med sitt och Kristianstads guld mot Alingsås.

- Sävehof är större favorit än vad vi är. De har många fler finaler och rutin på det, säger 21-åringen.

Storasystern håller med.

- Klart det är större – vi har ju brutit en svit. Det är mer bragd i det, tycker jag. Men jag är jäkligt stolt över att han vunnit också, säger 24-åringen.

Jerry var inte nervös för att Alingsås, likt Höör, skulle välta en favorit – i detta fall seriesegraren Kristianstad.

- Man blev ju inspirerad att vinna. Syrran skulle bara inte få vinna – då får jag ju deppa. Det är ju inget kul, säger landslagsstjärnan med ett leende.

Han var mister 100 procent i finalen. Tio avslut från sin vänsterkant – och tio mål. Främste målskytt i hela finalen.

- Jag har känt mig het den senaste tiden och känt att det har gått bra på träningarna. Jag har känt att jag har haft ett övertag på målvakterna, säger han.

Tre SM-guld och tre seriesegrar

Precis som för Cassandra (lämnar för norska Larvik) var det sista finalen med gänget för Jerry Tollbring, som i landslagssammanhang slog igenom vid OS i Rio de Janeiro. Efter tre raka SM-guld blir det nu spel i den tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen.

- Tre år i Kristianstad med tre seriesegrar och tre SM-guld – det är ju fantastiskt, säger Jerry Tollbring.