Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Bildbyrån, BK Häcken
Bild: Bildbyrån, BK Häcken

Jeremejeff lämnar Häcken – Nilsson ersätter

Alexander Jeremejeff, 25, lämnar BK Häcken för spel i Tyskland, det bekräftar nu Hisingsklubben.
Samtidigt bekräftar Häcken GP:s uppgifter om att Gustaf Nilsson ansluter från danska Vejle.

Han har gjort åtta mål den här säsongen och varit navet i Häckens offensiva spel. Men nu får Andreas Alms manskap klara sig utan Alexander Jeremejeff när anfallaren lämnar klubben.

GP kunde tidigare berätta att en övergång till den tyska klubben Dynamo Dresden var mycket nära att slutföras. Detta då klubben mött utköpsklausulen i anfallarens kontrakt – en klausul som enligt uppgifter till GP ligger på lite över tio miljoner kronor.

Under tisdagen bekräftade Häcken i ett pressmeddelande att skyttekungen lämnar klubben för Dresden som kom tolva i andraligan i Tyskland förra säsongen.

– Tyvärr blev det bara ett år ihop den här gången men vi hoppas att vi syns igen, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

"Ryckte lite i honom tidigare"

Han fortsätter:

– Vi önskar honom givetvis ett stort lycka till, vi är glada över att vi fått ha honom här även om vi så klart hade önskat att det hade blivit ännu längre.

GP har tidigare rapporterat om att förre Falkenbergsspelaren Gustaf Nilsson, numera i danska Vejle BK, fanns högst upp på Häckens önskelista när det gällde ersättare.

Under tisdagen bekräftade klubben också att det blir 22-åringen som tas in.

– Vi har ryckt lite i honom tidigare och nu känner vi att det är helt rätt tid för honom att komma till oss, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson till hemsidan.

"Lite som Ranégie"

Till GP utvecklar sportchefen:

–Vi var ju på honom redan i Bröndby och även nu i Vejle. Han har haft lite skadebekymmer och så vidare senaste åren men nu kände vi det var läge.

Gustaf Nilsson ersätter en Jeremejeff som är intern skytteligaledare med åtta mål hittills denna säsong. Sonny Karlsson jämför värvningen med den av Mathias Ranégie 2009.

– Det här är lite som Ranégie när han var i Blåvitt och vi kände att han inte fick ut allt. Det är samma sak med Nilsson, säger Sonny Karlsson.

Kontraktet med Nilsson är skrivet på 3,5 år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.