Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonas Jerebko, i mitten, satte fyra trepoängare när Golden State slog Memphis. Arkivbild.

Jerebko levererar: "Hjälper verkligen"

Jonas Jerebko, 31, fortsätter att imponera i NBA-mästarlaget Golden State. I segermatchen mot Memphis satte han fyra trepoängare – svensken har lyft laget.

Jonas Jerebko gjorde totalt 16 poäng mot Memphis och var därmed delat tredje bäste poängplockaren i Golden State, som vann med 110–93.

Storstjärnorna Kevin Durant och Stephen Curry var poängbäst med 23 respektive 20 poäng. För Curry betydde det att han passerade 15 000 poäng i grundserien i karriären. Trots den milstolpen handlade mycket av eftersnacket om just Jerebko och de andra bänkspelarnas bidrag den här säsongen.

- Våra reserver gjorde ett väldigt bra jobb. Det hjälper verkligen när Jonas och Andre (Iguodala) sätter trepoängare. Jag tror de satte sju totalt och skapade utrymme på ett bra sätt. Bänken hade en bra kväll, sade tränaren Steve Kerr på presskonferensen efter matchen.

Från sämst till bäst

Att Golden State trivdes med Jerebko på planen var tydligt, då han hade näst bäst plus/minus-statistik (+16) i hela laget. San Francisco-laget har notoriskt skickliga trepoängsskyttar i startuppställningen, förra säsongen var lagets bänk hela ligans sämsta på att skjuta långt.

Skillnaden denna säsong är enorm. Golden State-bänken är nu ligans bästa när det kommer till trepoängare.

- Allt är på grund av det jobb jag gjorde under sommaren, då jag la ner mycket tid på att bli en bra skytt. Det går alltid att fortsätta utvecklas, det kommer jag att göra, men jag känner mig bekväm i den rollen, säger Jonas Jerebko.

"Jobbar extra"

31-åringen såg bland annat till att stänga den första perioden med ett sista sekunden-skott från strax utanför trepoängslinjen. Han har totalt sett under NBA-karriären snittat 36,5 procent i trepoängsskytte, men är denna säsong uppe i 38,5. Jerebko hyllar assisterande tränaren Ron Adams för sin utveckling.

- Han är en av ligans bästa tränare. Han har hjälpt mig mycket med mitt skott. Vi jobbar extra, antingen före eller efter träningarna.

Även lagkamraterna – Golden State anses trots allt vara världen bästa basketlag – får ett tack.

- Jag har fått stort förtroende. Mina lagkamrater passar mig när jag har läge och uppmanar mig att ska skjuta. Det betyder mycket.

Segern var Golden States sjätte på sju matcher och laget är just nu tvåa i den västra konferensen.