Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det lossnade ordentligt för Simon Jeppsson mot Kroatien i handbolls-EM. Arkivbild.

Jeppsson inne i EM på allvar

Flera handbollsexperter trodde att Simon Jeppsson skulle få det stora genombrottet i EM. I tredje matchen visade 22-åringen varför.

Simon Jeppsson bombade in fem mål när Sverige avslutade första gruppspelsrundan med att skrälla mot Kroatien. Den skånske vänsternian gav en tydlig fingervisning om hur mycket kunnande som ryms i den 203 centimeter långa kroppen.

Det klaffade inte riktigt i de två första matcherna för egen del. Det var extra skönt att det gjorde det nu, att få in några "goa" baljor och bidra till segern, säger Jeppsson efteråt.

KRÖNIKA: Vasell: Skrällen doftar medalj

"Bara att njuta"

I EM-genrepet mot Ungern för drygt en vecka sedan dominerade Jeppsson och såg till att höja förväntningarna på sig själv. Men Flensburgproffset har inte grubblat särskilt mycket över de lite svagare insatserna i början av turneringen.

Det har gått lite upp och ner, men det har det alltid gjort. Det känns lite som att det är min spelstil och det är ingen idé att älta sånt, säger Jeppsson.

Det var bara att gå in och njuta (mot Kroatien), att få spela med sån här stämning. Och vi var väl inte förhandsfavoriter, om man säger så. Så det var gött att tysta publiken och våra svenska fans gjorde ett fantastiskt jobb.

Bland åskådarna i Split fanns farfar Gert, medan flickvännen och hennes familj åkte hem efter de två första matcherna.

Jag får kanske flyga ner dem nu till mellanrundan, det blir nog några riktigt häftiga matcher, säger Jeppsson och blickar fram emot vad som väntar i Zagreb, dit Blågult reser under onsdagen.

Frankrike nästa

Först de franska världsmästarna på lördag, sedan Vitryssland på måndag och till slut VM-tvåan Norge om en vecka. Med fyra poäng i bagaget till den kroatiska huvudstaden finns så klart förhoppningar om att EM-succén fortsätter för både Sverige och Jeppsson.

Det trodde man väl inte riktigt när man stod här efter premiärförlusten. Utgångsläget nu kunde inte vara så mycket bättre, säger han.