Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Jenny Franssons karriär över

Jenny Franssons överklagan mot dopningsavstängningen tas inte upp av idrottens skiljedomstol Cas och brottarens karriär är därmed över, det skriver DN.

Det var i januari i fjol som brottaren Jenny Fransson lämnade ett positiv dopningsprov. Hon testade positivt för en anabol steroid och även B-provet var positivt. Senare stängdes hon av i fyra år.

Jenny Fransson har hela tiden hävdat sin oskuld och hon överklagade domen till Riksidrottsnämnden (RIN), som avslog överklagan.

Fransson ville, tillsammans med sitt juridiska ombud Mats Larsson, driva frågan till idrottens skiljedomstol, Cas. Men nu skriver DN att överklagan till Cas kom in en dag för sent och därför inte kommer behandlas.

Fransson vill inte skylla förseningen på Mats Larsson och beskriver den juridiska processen som krånglig.

– Det är svårt att läsa på och ärligt talat känner man sig ganska ensam och korkad. Det är bara Mats (Larsson) som hjälpt mig och hade jag inte haft honom hade det nog inte hänt någonting, säger hon till tidningen.

I och med att domen står fast är brottarens karriär över.

– Det känns aldrig som att man haft en ärlig chans och nu finns det inget mer att göra. Man ska bara acceptera att det är så här, säger Fransson till tidningen.

Hon fortsätter:

– Just nu känns fyra år som en lång tid. Jag vet faktiskt inte var jag är då, men jag har bestämt mig för att jag inte ska bli bitter.

Jenny Fransson har bland annat vunnit VM-guld, EM-guld och brons vid OS. När det positiva provet lämnades var hon i en satsning mot OS i Tokyo.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.