Jenny Fransson vann VM-silver – nobbades av Idrottsgalan

Hon vann VM-silver och är näst bäst i världen. Men Jenny Fransson, 32, fick inte någon inbjudan till Idrottsgalan – trots sin succé.
– Det är klart jag blev besviken, säger hon till Aftonbladet.

ANNONS
|

Det var stjärntätt på Idrottsgalan när årets svenska idrottare och lag skulle koras. Det kryllade av aktiva stjärnor på högsta nivå och en hel del gamla idrottsprofiler som har sina egna karriärer långt bakom sig.

En som dock fick följa galan och festligheterna från TV-soffan är brottaren Jenny Fransson.

– När jag var ung var det en dröm att få komma dit. Man vill vara bland de bästa idrottarna i Sverige. Då tänkte jag att jag inte är bra nog. Nu är jag 32 år och ändå nöjd med mina resultat. Jag är en av de bästa i världen, uttagen till OS i första uttagningen ... men så kommer reklamen. Mäh! Jag får inte vara med nu heller, säger hon till Aftonbladet.

ANNONS

Den nu 32-årige brottaren vann EM-guld så sent som 2018 och tog både hem ett EM-brons och ett VM-silver under 2019. Men Jenny Fransson fick trots det varken någon inbjudan till Idrottsgalan eller en nominering för sina bedrifter.

Enda gången hon har fått vara med på firandet var efter att hon tog OS-brons i Rio 2016.

– Jag önskar att jag och de andra brottarna fick vara med, men vissa verkar glömmas bort. Jag fick sms där folk skrev ”ha så roligt ikväll!” och ”vid vilket bord sitter ni?” men fick svara att nej, jag är hemma, säger hon till Aftonbladet.

Idrottsgalan får dock årligen tacka nej till en rad idrottare och profiler där de nominerade idrottarna är högst prioriterade.

– Det här är ett sätt att dra någon form av gräns. Det är en uppsjö världsmästare som inte är bjudna på galan. Det är dessvärre en begränsning vi har, så ingen ska ta det personligt, säger Stephan Rimér, vd på Idrottsgalan till Aftonbladet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS