Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Jennifer Falk på väg bort från Häcken: ”Återstår att se”

BK Häckens landslagsmålvakt, Jennifer Falk, ser enligt uppgifter till Sportbladet ut att vara på väg bort från BK Häcken efter bud från England.
– Det är kul att det finns intresse. Det visar att jag har gjort något bra under året, säger Falk till GP.

Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme har redan lämnat, Stina Blackstenius kontrakt går ut vid årsskiftet. Nu ryktas nästa landslagsspelare vara på väg bort från Hisingenklubben.

Enligt Sportbladet ska en engelsk klubb lagt ett bud i storleksklassen 1,2 miljoner kronor (100 000 pund) för målvakten Jennifer Falk.

Sportchefen i klubben, Martin Ericsson, bekräftar även till tidningen att Häcken tagit emot bud på Falk, men vill inte kommentera hur stort budet är. Inget bud är heller accepterat enligt Ericsson.

– Vi vet inte hur det blir, men det finns bud och det är bra klubbar. Jag kan inte kommentera så mycket mer just nu. Vi är otroligt glada för Jennifer, det är klart att det ska till något väldigt bra för att vi ska släppa henne. Vi får se vad som händer, säger Ericsson till Sportbladet.

Uppdatering:

Under tisdagen uttalade sig Falk för första gången om budet.

– Det är kul att det finns intresse. Det visar att jag har gjort något bra under året, säger hon.

Falks nuvarande avtal med Häcken sträcker sig över kommande säsong. Vad som händer härnäst ligger enligt henne hos Häcken. Hon vill inte heller kommentera vilken eller vilka klubbar det handlar om.

Skulle du vilja flytta om du har möjligheten?

– Som jag har sagt tidigare både i år och tidigare år så är det något som jag skulle vilja göra under min karriär någon gång. Men när det blir återstår att se helt enkelt, säger Falk.

På onsdag ställs Häcken mot Lyon i Champions League-gruppspelets sista match. Om Falk då spelar sin sista match med Häcken får framtiden alltså utvisa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.