Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Måljubel i Elfsborg som vann med 3–1 hemma mot Östersund på måndagskvällen.

Jebali gjorde drömdebut i Elfsborg

Han värvades för en vecka sedan – som backup för Viktor Claesson som kan vara på väg bort. Issam Jebali byttes in och låg bakom två Claessonmål som ledde till Elsborgs 3–1-seger mot Östersund.

Förra måndagen presenterades Issam Jebali, 24, som Elfsborgsspelare. Tio minuter in i andra halvlek, precis när Östersunds Alex Dyer hade kvitterat till 1–1, bytte Elfsborgtränaren Magnus Haglund in sitt tunisiska nyförvärv som hämtats i Värnamo.

Jebali tillförde energi, fart och finess till Elfsborgs spel som hade stannat av. Han spelade fram Victor Claesson till två mål.

- En bra debut. Det var ett svårt läge när jag kom in. Jag gjorde allt jag kunde och vi fick tre poäng, sade Issam Jebali och smålog.

Kom för kärleken

Han flyttade till Sverige för kärleken och har gift sig med en svensk tjej. Jebali har gjort elva mål och fem assist för Värnamo i superettan under en och en halv säsong.

Även om ingen i Elfsborg har sagt det har Jebali köpts för fylla en eventuell lucka som uppstår den dag Viktor Claesson flyttar.

- Lite så. Men det går alldeles utmärkt att ha både honom och Claesson på planen samtidigt, som vi såg idag, sade Haglund.

Claesson – som också kom från Värnamo – fick ta steget ner till mittfältet när Jebali byttes in som släpande anfallare.

Tunisiern hade varit på planen i åtta minuter när han deltog i ett blixtrande kombinationsspel som ledde till att han serverade Viktor Claesson en precis målpassning.

- Där finns mycket speluppfattning. Issam har bara varit med på tre träningar men han har imponerat. Jag hade stora förväntningar när han kom in. Han är väldigt rörlig och gör sig spelbar. Han har tajming, känsla och är väldigt smidig och skicklig, sade Haglund.

”Sälj båda!”

Sex minuter senare stormade Jebali fram på vänsterkanten och spelade in bollen från snäv vinkel. Östersunds målvakt Aly Keita släppte retur och Claesson skickade in matchavgörande 3–1.

Haglund bekräftade att Elfsborg för samtal med en klubb som vill köpa mittfältsstjärnan Marcus Rohdén. Även kring Viktor Claesson finns intresse, enligt Elfsborgstränaren:

- Men ingen har lämnat något bud som fått Bosse Johansson att slå till.

- Jag tycker att ni ska sälja båda två! sade Östersunds tränare Graham Potter och log.