Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund jublar efter segern i måndagens allsvenska fotbollsmatch mot Jönköping Södra.

Jebali Elfsborgs festfixare

Issam Jebali blev festfixare mot J-Södra, men Magnus Haglund såg ut att vara gladast på Borås arena. Elfsborgs ifrågasatte tränare har nu två segrar i rad.

Några minuter efter slutsignalen stod en ensam man ute på plastgräset och vinkade. Han bar kostym och gjorde segertecken mot klacken. Båda händerna i luften. Knutna nävar. ”Magnus Haglund, Magnus Haglund …” ropade Elfsborgs supportrar, och tränaren log efter 3–0 mot Jönköpings Södra.

- Det är klart att det är en speciell känsla. Det är väl härligt att man kan glädja folk?

Haglunds tuffa maj

Det har varit en tuff majmånad för boråsarna. Och för Magnus Haglund. Borås Tidning har rapporterat om missnöje i spelartruppen, som enligt tidningen inte har förtroende för sin tränare.

- Det är inte en bild som jag känner igen från min vardag. Vi har högt i tak och vi har såklart pratat igenom det, men om det hade stämt hade vi nog inte vunnit två matcher och haft så bra stämning i laget. Om det gör något med oss så är det snarare så att det ”höjer taket”, säger Magnus Haglund.

3–0-segern innebär att Elfsborg – som vann mot AFC Eskilstuna i förra omgången – har två trepoängare i rad.

Issam Jebali passade fram till Daniel Gustavssons 1–0-mål och gjorde själv 2–0 efter att ha lurat tre försvarare med prickskytte från straffområdesgränsen.

- Jag är bättre när jag spelar högt upp i planen. Jag tror att min tränare ser det också. När jag är längre ner på mittfältet vet jag inte riktigt vad jag ska göra, då tappar jag positionen och har svårt med det defensiva. Men jag gör så gott jag kan, säger Issam Jebali.

Prestigematch mot Blåvitt

Lika lite som matchen mot Jönköping var ett derby – visserligen är det den kortaste bortaresan för smålänningarna – är söndagens match mot IFK Göteborg det. Eller lika mycket, beroende på hur man ser på saken.

Det är Elfsborgs kortaste bortaresa, och boråsarna åker till Gamla Ullevi för att möta ett lag som också kommer från en storseger. Blåvitt vann med 4–0 borta mot Sundsvall.

- Det är en klassisk match. Spelar vi som mot Jönköping så vinner vi, säger Issam Jebali.