Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mikael Ymer är utslagen ur Båstads ATP-turnering. Bild: Adam Ihse/TT
Mikael Ymer är utslagen ur Båstads ATP-turnering. Bild: Adam Ihse/TT

Jarry satte stopp för Mikael Ymer i Båstad

Mikael Ymer är utslagen ur Swedish Open i Båstad. Den 20-årige svensken var chanslös mot den högre rankade chilenaren Nicolas Jarry som vann i raka set, 7–5, 6–3.

Ymer betyder jätte i den nordiska mytologin. Men när lillebror Mikael Ymer steg in på centercourten var det en fysisk jätte (198 cm) som stod på andra sidan – den femteseedade Nicolas Jarry. Med hela sin längd och räckvidd trummade han på från baslinjen med hårda forehandslag matchen igenom.

Ymer försökte hitta motmedel och lyckades vid några tillfällen nypa tillbaka. Under matchen hade Ymer 14 breakbollar mot sig. Genom att rädda tio av dem höll han sig kvar. Men till slut tog kraften, orken och humöret slut. Jarry bröt Ymers serve fram till 5–3 i andra set och kunde sedan serva hem setet och matchen. Efter en timme och 41 minuter var det över för den här gången.

Den 64:e rankade chilenaren är nu vidare till tredje omgången där han får möta fransmannen Jeremy Chardy som slog ut Jarrys toppseedade landsman Cristian Garin.

Mikael Ymer lämnar ändå turneringen med hedern i behåll. Segern mot Alejandro Davidovich Fokina i första omgången var en triumf med mersmak.

-En av de bästa spelarna jag mött, konstaterade Ymer efter matchen.

Kvar i turneringen är den andre svensken, storebror Elias Ymer. Han spelar på torsdagen i andra omgången mot portugisen João Sousa.

Jonas Dagson/TT