Nicólas Jarry tog sin första ATP-titel när han vann finalen i Swedish Open i Båstad. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Jarry följde farfars fotspår – vann i Båstad

Jaime Fillol Sr räknas som en av Chiles främsta tennisspelare och var som bäst 14:e på världsrankningen 1974. 45 år senare gick barnbarnet, Nicólas Jarry, i hans fotspår när han i Båstad säkrade sin första ATP-titel genom att vinna finalen i Swedish Open.

Nicólas Jarry har stått för imponerande tennis i årets Swedish Open. Chilenaren hade inför söndagens final inte förlorat ett enda set.

Och det gjorde han inte mot argentinaren Juan Ignacio Londero heller. Det första var dock en nagelbitare där Jarry till slut vann med 9–7 i tiebreak.

Efter att ha tagit hem även andra set kunde 23-åringen säkra sin första seger i en ATP-tävling – och följa sin framgångsrike farfars fotspår. Farfar Jaime Fillol Sr räknas nämligen som en av Chiles främsta tennisspelare.

”Det var han som lärde mig att spela och han tog med mig till stora turneringar. När jag var tolv år var vi på Wimbledon”, sade Jarry i en intervju på ATP:s hemsida.

Jaime Fillol Sr deltog visserligen aldrig i Swedish Open – men vann totalt sex ATP-turneringar och nådde som bäst en 14:e placering på världsrankningen 197

64-rankade Jarry slog i Båstad bland annat ut svenskhoppet Mikael Ymer och vann semifinalen mot argentinaren Federico Delbonis.

I den efterföljande dubbelfinalen vann belgaren Sander Gille tillsammans med landsmannen Joran Vliegen med 2–1 i set. Segern säkrade duons första ATP-titel.