Japanska folkets önskan: Inget OS i sommar

OS i Tokyo flyttades från sommaren 2020 på grund av coronapandemin. Men med den stora smittspridningen vill 80 procent av japanerna se spelen inställda eller flyttade igen, det skriver Reuters.

ANNONS
|

OS i Tokyo skulle avgjorts sommaren 2020 med coronapandemin satte stopp för det och i mars förra året beslutades att spelen skulle flyttas ett år framåt.

Men nu har smittspridningen återigen tagit fart och ökar såväl i stora delar av världen som i Japan, och när vaccin ger effekt är inte klart. Den japanska premiärministern Yoshihide Suga förklarade i veckan nödläge i bland annat huvudstaden Tokyo, men han står fast vid att de olympiska spelen ska hållas i sommar.

IOK:s president Thomas Bach och Japans premiärminister Yoshihide Suga.
IOK:s president Thomas Bach och Japans premiärminister Yoshihide Suga. Bild: POOL

Nu vill dock 80 procent av japanerna själva att spelen ställs in eller flyttas igen. Enligt Reuters visar en ny opinionsundersökning att 35,3 procent av japanerna vill ställa in spelen helt och 44,8 procent vill flytta fram det igen.

ANNONS

De olympiska spelen är planerade att hållas i Tokyo 23 juli till 8 augusti.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS