Jansson: "Ingen hotbild mot våra fans"

Den turkiska polisen rekommenderar Östersunds fans att undvika matchtröjor och flaggor inför matchen mot Galatasaray. Men Östersund säger sig ta det med ro.

ANNONS
|

En het returmatch väntar för Östersund mot Galatasaray i kvalet till Europa League. Några ÖFK-supportrar är på väg till bortamatchen i Istanbul och den turkiska polisen har nu gått ut med råd till svensklagets klack, skriver ÖFK:s nyhetssajt osdsport.se.

Östersundsfansen rekommenderas att inte bära lagets färger i form av matchtröjor och flaggor förrän man befinner sig på läktaren, för att "undvika provokation och bråk".

Men nu tonar klubben ner det som först lät som en varning till supportrar på plats.

- Det där var uppförstorat i våra egna led. Polisen har kommit med en rekommendation. Det är helt korrekt, men rekommendationen är ingen varning eller nåt sånt. Och det finns ingen hotbild mot våra fans. Det gör det inte, säger Fredrik Jansson, Östersunds SLO (Supporter Liaison Officer), till TT.

ANNONS

Han förtydligar vad polisen har sagt:

- Rekommendationen är att inte ha på sig matchtröja på tunnelbana och kanske inte kliva på de tunnelbanor där man ser att det är fans från det andra laget. Det ska nog gå lugnt och städat till, tror jag. Vi kommer sitta på tredje etaget. Vi får vara nöjda om det blir 50 supportrar, säger Jansson.

Östersund har en skrällartad 2–0-seger med sig från det första mötet.

Istanbul, TT:s utsände

ANNONS