Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: LUDVIG THUNMAN

Janne: "Vi kommer inte överraska brutalt mycket"

Alla vet hur Janne Anderssons landslag vill spela – få lyckas slå Sverige. Hur är det egentligen möjligt?
– Vi är ganska lätta att analysera men svåra att slå, säger Janne Andersson.

Det är samma startelva i match efter match om ingen spelare är sjuk eller skadad. Det är samma spelsystem i match efter match.

Janne Andersson håller fast vid sin startelva och sitt spelsystem.

Något som han kommer göra även mot England.

– Vi kommer inte överraska så brutalt mycket. Vi är väldigt förberedda på att göra en bra match och sen tittar vi inte längre än så och har inte gjort det heller utan det är en match i taget som gäller, säger han.

Trots att det är få eller knappt några överraskningar från Janne Andersson så fick varken Holland eller Italien åka med till Ryssland, Tyskland fick tacka för sig under gruppspelet och i åttondelsfinalen rök sjätterankade Schweiz.

Hur är det möjligt för ett landslag som alla vet hur de spelar?

– Det är någon tränare som har sagt om sitt lag att de är ganska lätta att analysera och svåra att slå och det stämmer in på oss. Det borde inte vara så svårt att analysera oss. Vi är väldigt konsekventa i det vi gör och bjuder inte på några jätteöverraskningar, säger Janne Andersson och fortsätter.

– Sen om de andra lagen tar oss på allvar eller inte ... det har jag svårt att veta. Men vi är väldigt starka i vår tro och har en tydlighet i hur vi spelar och där har spelarna verkligen ställt upp på det och lojaliteten som finns i truppen mot oss tränare och vårt spelsätt och varandra är något som gör mig väldigt glad. Sen får andra uppleva oss hur de vill för det bryr jag mig inte om.

– Men vi får fått till något bra och är trygga i det.

Flera engelska spelare, däribland Jamie Vardy och Ashley Young har varit osäkra på spel inför matchen mot Sverige. Men oavsett vilket lag som Gareth Southgate ställer på benen så fokuserar Janne Andersson på sitt.

– Vi fokuserar inte på enstaka spelare på det sättet för vi kan inte påverka vilka spelare som England tar ut. Vi tar hänsyn till de engelska laget och har en stor respekt för dem då de har många bra spelare. Men de klarar sig bra även utan några spelare om de behöver.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.