Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Janne hyllas av allt och alla – lyfter själv fram laget

Han gillar inte att stå i centrum men efter succén med landslaget så är det just i centrum som Janne Andersson står.
– Om jag är en symbol för det här laget så får jag leva med det, säger han.

Janne Andersson är den som är ytterst ansvarig för landslaget men förbundskaptenen själv lyfter alltid fram laget.I hans bok finns det inget annat.– Vi är ett lag även vid sidan av planen med ledare, sjukgymnaster, materialare och alla. Det är verkligen laget före jaget och vi är glada över den här framgången men vi måste även smälta den snabbt och titta framåt, säger Janne Andersson.

Har du kunnat njuta något av framgången?

– Jag är lite halvknäpp ... och har inte känt efter på det sättet. Men när vi väl är färdiga med det här äventyret så kommer jag nog känna efter. Men nu är man så inne i det och så fokuserad och driven på det du håller på med och det är hela tiden nästa match. Så just nu finns det inte så mycket känslor för mig men återkom efter VM så ska vi kunna prata känslor.

– Jag bryr mig inte om så mycket mer än nästa steg. Vi är inte nöjda utan vi vill vinna nästa match. Sen i framtiden när man tittar tillbaka på det här så kan man vara väldigt nöjd men nu är jag bara väldigt driven in i nästa match.

Gång på gång under matchen mot Schweiz sjöng fansen om Janne Andersson och när fansen laddade upp inför matchen var det även då sånger om Janne Andersson.

Förbundskaptenen som blivit omåttligt populär efter VM-succén.

– Det är en surrealistisk känsla att ett antal människor ropar ens namn. Jag vill tacka dem för det och om jag får vara en symbol för det här laget så får jag leva med det. Men det handlar verkligen om laget och inte om mig eller någon annan individ. Jag är glad över att människor sjunger mitt namn och det är kul men fotboll är ett lagspel.

Det är inte bara fansen som hyllar Janne Andersson.

– Vad var det som Alexander Axén sa? Trollkarl? Janne är ... jag vet inte vad jag ska säga för man har slut på ord vad han och tränarstaben har gjort. De tar allt till en ny nivå hela tiden och det är svårt att beskriva dem. Vi är topp åtta i världen just nu och det är de också. Det räcker så och det är världsklass, säger Ludwig Augustinsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.