Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Janne Anderssons uppmaning – spela fotboll i Sverige igen

Tyskland var först ut med att starta upp sin liga igen. Nu hoppas förbundskaptenen, Janne Andersson, att Sverige ska följa efter och starta upp ligafotbollen igen.
– Jag är 100 procent positiv till att det drar igång nu igen, säger han till SVT.

Liga efter liga, tävling efter tävling, mästerskap efter mästerskap har antingen ställts in helt eller skjutits på framtiden på grund av coronavirusets spridning. Den första ligan som startade upp igen blev Tyskland som i helgen började spela igen.

– Det är en oviss och svår situation, men jag är kritisk till hanteringen. Oavsett när vi startar kommer det vara för tidigt, sa Union Berlins Neven Subotic till BBC.

LÄS MER: Tuff sits för flera spelare i coronatider: "En del ångest inblandat"

I Sverige är fotbollen fortsatt på paus och det är oklart när det kan bli aktuellt att börja spela matcher igen. En som dock hoppas att fotbollen drar igång snart igen är förbundskaptenen, Janne Andersson.

– Jag är 100 procent positiv till att det drar igång nu igen. Det som händer annars, inte minst om vi inte drar igång i Sverige snart, är ju att det kommer att få konsekvenser för klubbarna och för idrotten. Så vi måste igång så fort som möjligt i Sverige, säger han till SVT.

LÄS MER: Här är Göteborgsspelarna som kan hamna i kläm i coronakrisen

Förbundskaptenen gör ingen större hemlighet om att han vill att det blir spel så snart som det bara går.

– Många länder har ju satt startdatum, så det är klart att vi ska göra det i Sverige också. Det tycker jag är ganska självklart.

LÄS MER: Möt Joel Lundqvist i en längre intervju om livet på hemmaplan borta från strålkastarna

Nästa landskamp för Sverige är den mot Frankrike i Nations League på hemmaplan 5 september. En match som Janne Andersson räknar med.

– Sen får vi se om vi kommer dit. Förhoppningsvis gör vi det, men så snabbt som möjligt vill jag ha igång alla ligor. Framför allt i Sverige. Igång med det nu, så vi kan börja spela igen, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.