Janne Andersson om Guidetti: ”Såklart aktuell”

Det är snart två år sedan John Guidetti spelade i fotbollslandslaget. Men i och med sin återkomst till Sverige kan det vara dags att dra på den blågula tröjan igen.
– Vi har haft sms-kontakt, det ska bli väldigt kul att se honom i AIK, säger förbundskaptenen Janne Andersson till Sportbladet.

ANNONS
|

På onsdagen presenterade Janne Andersson truppen för Nations League i juni, där två nykomlingar får chans till spel i fotbollslandslaget.

En spelare som inte synts till i truppen på snart två år är John Guidetti. Efter utebliven speltid i spanska klubben Alavés har han varit utanför den svenska truppen, men det kan nu komma att förändras.

I mitten på juli börjar han spela med AIK och väntas vinna mer speltid. Återkomsten till Sverige gör att förbundskapten Janne Andersson fått upp ögonen för honom igen.

– Jag har haft SMS-kontakt med John och önskat honom lycka till. Det är jätteroligt att han kommer tillbaka till Sverige, framförallt är jag glad för John själv, att det lossnar efter de här åren. Det har varit tufft på det sättet att han inte har spelat sen historien bakom den kan inte jag, säger förbundskaptenen till Sportbladet.

ANNONS

Återkomsten kan påverka hans chanser

30-åringen lämnade Sverige för spel utomlands för 12 år sedan och hans nya kontrakt med AIK blir därför första svenska klubben hans spelare i på seniornivå, förutom hans tid i moderklubben Brommapojkarna.

– En spelare som inte har spelat på så lång tid som han gjorde, det ska en del till för att bli uttagen även om det finns undantag. Det är därför han inte varit aktuell på några år. Men nu när han är inne och spelar så är han såklart aktuell igen för landslaget. Det ska bli kul att se honom i AIK, fortsätter Andersson i intervjun med tidningen.

Historien i den blågula truppen sträcker sig långt tillbaka för Guidetti. Från att han började spela med U17-landslaget 2007 till att bli en viktig spelare för den svenska truppen i flera internationella mästerskap.

Den senaste matchen han spelade för Sverige var den 8 augusti 2020, då Sverige mötte Portugal i Nations League.

LÄS MER:Flera återbud till Nations League-truppen – Zlatan saknas

LÄS MER:Efter VM-missen – Sverige bygger om

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS