Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Jamina Roberts klar för Sävehof: ”En drömvärvning”

Hon har representerat klubben två gånger tidigare. Nu är Jamina Roberts, 30, klar för en tredje sejour i Sävehof.
– Det är en drömvärvning för oss, säger Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson.

Hon gick igenom klubbens akademi och slog sig in i A-laget redan 2008. Den första sejouren varade sex år innan det blev dags för en flytt till Danmark och Team Tvis Holstebro.

Men tre år senare var hon tillbaka i Sävehof igen.

Den sejouren blev dock inte särskilt långvarig.

För efter en säsong gick flyttlasset till Ungern och Erdi VSE innan det blev Danmark igen och Randers HK för landslagsstjärnan.

Sedan slutet av juni har hon dock varit kontraktslös.

Nyligen blev hon mamma för första gången. Något som gjort att en dörr för Sävehof har öppnat sig igen. Då hennes sambo, Emil Berggren, är sportchef i klubben har planen varit att återvända till klubben igen.

Någon förhandling hemma vid köksbordet har det dock inte varit tal om.

– Emil har inte varit inblandad alls i den här förhandlingen. Det har varit jag och ”Abbe” som skött det. Eller ja, det har inte varit så mycket att förhandla om. Vi vet ju vart vi har varandra och hur det har sett ut innan. Det vara bara att köra något liknande, säger hon.

Det känns som det här var plan a, b och c?

– Ja, så blev det ju i och med att vi blivit föräldrar och det här är det absolut smidigaste. Emil har ju ett riktigt jobb och det är bra att han kan jobba på med det och jag kan spela här och vi bor nära och allting. Det blir bra det här.

”Ingen aning om när jag kan vara tillbaka”

Senaste träningspasset var förra tisdagen. En vecka senare blev hon mamma.

– Efter det passet har jag faktiskt inte tränats alls. Jag har ingen aning om när jag kan vara tillbaka. Det känns ju bra i kroppen men jag vet ju inte hur det ska kännas. Jag måste prata med en sjukgymnast som vet hur det ska kännas, säger hon och fortsätter:

– Jag kommer inte att stressa även om jag är otålig av mig. Jag vill inte komma tillbaka och springa runt och se ut som att jag aldrig spelat förut. Jag vill vara på en vettig nivå innan jag visar upp mig igen.

Kontraktet är över två säsonger för den 30-åriga vänsternian.

– Hon är en profil utanför planen och på planen är det en av Sveriges bästa handbollsspelare. Hon är uppväxt i klubben och det är en drömvärvning för oss. Helt klart, säger Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson och fortsätter:

– Det blir ju en lite senare säsongsstart för henne och hon ska få ta tid på sig att komma tillbaka igen. Men det är jätteroligt att ha Jamina tillbaka i klubben igen.

LÄS MER: Jamina Roberts och Emil Berggren har blivit föräldrar

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.