Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

LeBron James och Cleveland besegrade Boston och säkrade en finalplats.

James tog Cleveland till NBA-final igen

För åttonde året i följd får basketstjärnan LeBron James spela NBA-final. Det blir fjärde raka med Cleveland som vann den avgörande semifinalen mot Boston med 87–79.

James spelade fyra raka finaler med Miami innan han 2014 flyttade tillbaka till Cleveland, där han inledde sin proffskarriär 2003.

Han har tagit Cleveland till final alla säsonger efter återkomsten, dock inte till seger mer än en gång, 2016.

Nu är han i final igen, mot alla odds.

- Vi har varit uträknade så många gånger den här säsongen. Jag bestämde mig inför säsongen att jag skulle få ut så mycket det bara gick. Jag försöker att krama ur apelsinen så det inte finns någon juice kvar, säger 33-åringen.

- Det är något enastående som vi uppnått. Boston var obesegrat på hemmaplan i slutspelet och att då lyckas, och för mig att få leda det här laget, betyder mycket.

LeBron James satte 35 poäng, tog 15 returer och svarade för 9 assist i den sjunde och avgörande semifinalen. Och hyllades efteråt.

- Han är otrolig. Jag tyckte att det var en fantastiskt defensiv match. Och ändå gör han 35, 15 och 9. Det är ett skämt, säger Bostons coach Brad Stevens.

Finalmotståndaren avgörs i mötet mellan Houston och Golden State, som spelas natten mot tisdagen svensk tid.

Golden State och Cleveland har mötts i final de senaste tre åren. Golden State tog hem NBA-titeln 2015 och 2017, och Cleveland blev mästare 2016.